Lucia Lauková Krimi Zo Slovenska

Súd oslobodil spod obžaloby Ľuboša F., údajného bossa nitrianskeho podsvetia

Ľuboša F., považovaného za bosa nitrianskeho podsvetia súd oslobodil. Prokurátor sa voči rozhodnutiu odvolal.

Ilustračný obrázok k článku Súd oslobodil spod obžaloby Ľuboša F., údajného bossa nitrianskeho podsvetia
Zdroj: TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici v stredu oslobodil spod obžaloby Ľuboša F., považovaného za bosa nitrianskeho podsvetia a ďalšieho obžalovaného Milana K. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, odvolal sa prokurátor.

„Podľa môjho názoru sa nemenila dôkazná situácia, svedkovia odpovedali aj po vrátení najvyšším súdom takisto a usvedčujú oboch zo žalovaných skutkov,“ uviedol prokurátor po vyhlásení rozsudku pre médiá. Podľa jeho názoru „len na základe toho, že niekto dostal zmiernenie trestu za to, že usvedčuje ostatných páchateľov, nemôžeme a priori jeho výpoveď považovať za nepravdivú“.

Naopak, obhajoba vyjadrila s rozhodnutím ŠTS spokojnosť. „Mrzí ma, že trvalo trochu dlho dočkať sa spravodlivosti. Bez ohľadu na to sa domnievam, že ŠTS nemal inú možnosť, ako oslobodiť môjho klienta aj druhého obžalovaného spod obžaloby,“ uviedol právny zástupca Milana K. Viktor Kožiak. Ako dodal, na Slovensku by sa mala skončiť doba, keď sa získavajú miernejšie tresty za svedectvá, ktoré nemusia byť pravdivé.

Ľuboša F. prokurátor obžaloval z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.Po stredajšom verdikte, keďže sa odvolal prokurátor, bude rozhodovať ešte Najvyšší súd SR.

Ľuboš F. v minulosti viackrát rázne pred novinármi odmietal akúkoľvek spojitosť s podsvetím. Čelil v minulosti viacerým obžalobám, či už na ŠTS v Pezinku, Najvyššom súde SR, Krajskom súde v Bratislave, Okresnom súde Bratislava II či Krajskom súde v Nitre.

Aktuálne s ním prebieha hlavné pojednávanie v prípade vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov – Miroslava Sýkoru, ktorá sa odohrala v roku 1997. V tomto prípade proces by mal pokračovať na jar tohto roku. Spolu s Ľubošom F. sú obžalované v tejto kauze ďalšie tri osoby.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM