Webnoviny - Svet

Súhrm výsledkov 5. kola COrgoň ligy - sobota

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA

BRATISLAVA 14. augusta (WEBNOVINY) – Súhrn výsledkov stretnutí 5. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže – Corgoň ligy 2010/2011:

FC Spartak Trnava – FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (1:0) Góly: 16. Machovec – 90.+ Matůš, ŽK: 44. Z. Harsányi, 61. Lénárth, 74. Konečný, 83. Boya, 90.+ D. Kiss (všetci D. Streda), rozhodovali: Valášek – E. Weiss, Lieskovský, 6485 divákov

V stretnutí pod reflektormi za dobrej diváckej kulisy tretieho s posledným boli jasným favoritom spartakovci, ktorí sa od úvodných minút prezentovali výrazným tlakom proti výborne hrajúcim žlto-modrým zo Žitného ostrova. V zápase zaujali dlhonosné autové vhadzovania Trnavčana Jána Čarnotu a po štvrtom z nich sa zrodil v 16. min úvodný gól Spartaka, ktorý zaznamenal obranca Machovec nechytateľnou hlavičkou k pravej žrdi Kissovej bránky – 1:0. V 20. min Konečného strela spoza šestnástky len tesne minula svätyňu domácich. V 22. min sa zasa vyznamenal domáci brankár Raška, keď zachytil strelu dobre hrajúceho Lénártha. V 32. min zaujala opäť hlavička Wellingtona, ktorá len tesne letela nad bránku. Následne sa z protiútoku prezentoval Gašparík, ktorého dobrú strelu zneškodnil domáci kapitán Raška a červeno-čiernych podržal od inkasovania vyrovnávajúceho gólu. V 34. min sa ocitol v sľubnej príležitosti opäť Wellington, ale jeho delovka minula bránku hostí.

V 52. min sa prezentoval opäť dlhonosným autovým vhadzovaním Čarnota, ktorý loptu nasmeroval na hlavu Wellingtona, ale umiestnený a dobre mierený pokus vyškriabal z pravého vinkľa Kiss. V 57. min center Hrabača pridvihol Raška končekmi prstov, čím zneškodnil sľubnú šancu hostí. Vzápätí v 61. min rýchly prienik Wellingtona v šestnástke nedovolene prekazil Lénárth, uvidel žltú kartu a hlavný arbiter ukázal na biely bod. Penaltu však Procházka nepremenil, Kiss jeho strelu reflexívne vyrazil na rohový kop. Hostia s pribúdajúcimi minútami ožili, ich brejky boli nebezpečné, ale zatiaľ ešte bez gólového zakončenia. Povestné nedáš – dostaneš sa potvrdilo v 90. min, keď vysokú loptu domáci neodvrátili, dostal sa k nej Matůš a vyrovnávajúcim gólom zmenil dobre sa vyvíjajúci zápas pre Trnavu na nešťastnú remízu – 1:1.

FK Dukla Banská Bystrica – FC ViOn Zlaté Moravce 0:0 ŽK: 53. Gajdoš, 89. Poljovka – 14. Janečka, 49. Chren, rozhodovali: Vnuk – Slyško, Cuninka, 2360 divákov

Pod Urpínom sa hral rýchly a kombinačný futbal. ViOn prekvapil útočnou hrou a už od úvodných minút sa zahryzol do súpera. V 5. min dostal prihrávku Candrák, ktorý išiel na bránku, veľmi dobre však zapracoval Poljovka a loptu napokon pred útočníkom ViOnu chytil Ďurčo. Dukla postupne začala viac útočiť a dostávať sa do príležitostí. V 15. min Ďuriš prenikol po ľavej strane k šestnástke, pred brankára si nabehol Pich, ale Kuciak bol pri lopte skôr. O dve minúty neskôr zaujala strela Gajdoša spoza pokutového územia. Hostia loptu tečovali, a tá len tesne minula bránku. Na opačnej strane skončil v 22. min Majerníkov pokus z priameho kopu z vyše 25 m tesne vedľa žrde. Hra sa presúvala z jednej strany na druhú, no viac šancí si vypracovali domáci. V 40. min z uhla vystrelil Brašeň a pred brankárom Kuciakom zasahoval Babic. O tri minúty neskôr Pečovský vysunul dopredu Picha, ale jeho strela sa neujala.

Aj v druhom polčase sa hral technický futbal, avšak pribudli nepresné prihrávky najmä na strane domáceho mužstva. V 53. min sa dostávali hostia do sľubne šance po chybe Poljovku. Záchrannú brzdu pred šestnástkou zatiahol Gajdoš, no Kuračka z priameho kopu trafil len do múra. V 56. min sa Dukla dostala do gólovej šance, keď Pančík z pravej strany centroval do šestnástky a Hučko hlavou zakončil nepresne. Po hodine hry zaujal Babicov priamy kop takmer z 25 metrov. O štyri minúty neskôr neuspel pred Kuciakom ani striedajúci Seye. Vzápätí pokazil akciu z uhla na opačnej strane Stojanovič, ktorý sa dostal k pravej žrdi Ďurčovej svätyne. V 67. min zaujala strela Ďuriša zo šestnástich metrov, Kuciak bol však pozorný a rovnako chytil loptu aj po Adámikovej hlavičke v 79. min. O minútu neskôr vyslal peknú strelu Považanec, ale lopta minula bránku hostí. ViOn sa sympaticky bránil i útočil a v závere už nedovolil súperovi skórovať. Oba tímy si pripísali na konto po jednom bode.

FC Nitra – ŠK Slovan Bratislava 1:0 (1:0) Gól: 35. Rák, ŽK: 90. J. Leško – 31. Jánošík, 63. Guédé, ČK: 78. Kaspřák (Nitra) za faul, rozhodovali: Vlk – Balko, Chládek, 1450 divákov

Už v 3. min mohol Kiss po chybe domácej obrany poslať Slovan do vedenia, Hroššo však bol pozorný. Až na niekoľko nepresných zakončení mali obe mužstvá problémy s vytváraním si gólových šancí. Ďalšia nebezpečná situácia nastala pred Hroššovou bránkou až v 30. min. Po Kissovom centri hlavičkoval Had, no trafil len brvno. V 35. min prebrala iniciatívu Nitra, keď brankár Hroššo perfektne našiel kapitána Ráka na stredovej čiare a ten preloboval bezmocného Putnockého – 1:0. V 42. min zahrával rohový kop Hodúr, no Kolmokovovu hlavičku brankár hostí vytlačil. Vzápätí ešte vypálil Šimončič, ale Putnocký už loptu za svoj chrbát nepustil.

Po zmene strán Nitra pokračovala v nasadenom tempe. Valenta vystrelil v 48. min, ale sieť nenapol. V 67. min zahrával Rák priamy kop, no tentoraz minul. Dosoudil sa snažil z otočky zakončiť v 71. min, ale Hroššo si udržal čisté konto. O dve minúty to skúšal Kuzma, ale mieril len vedľa pravej žrdi Hroššovej bránky. Za nedovolený obranný zákrok si Kaspřák v 78. min vyslúžil červenú kartu. V 79. min mohol Breznaník zo štandardky vyrovnať, skóre sa však nezmenilo. V 82. min sa Hroššo blysol dvoma skvelými zákrokmi, keď zneškodnil najprv pokus Breznaníka a následne aj strelu Kissa. V 90. min Dosoudil vypálil z 20 metrov, no skvelý Hroššo jeho delovku reflektívne vytlačil. Slovan početnú výhodu nezužitkoval a pod Zoborom utrpel prvú prehru v sezóne.

1. FC Tatran Prešov – MFK Dubnica 1:1 (1:1) Góly: 43. Piter-Bučko – 4. Klabník, ŽK: 40. R. Števko, 45. P. Katona – 42. Klabník, 48. Nosek, ČK: 90. Števko po 2. ŽK – 71. Nosek po 2. ŽK, rozhodovali: Matúš – Kubica, Petríček, 1416 divákov

Tatran nevyhral štyri zápasy v rade, preto proti Dubnici musel a chcel bodovať naplno. Duel však nezačal tlakom a už v 4. min prehrával, keď Bruškov priamy kop nádherne zakončil hlavou Klabník – 0:1. Prešov chcel na gól hneď odpovedať, ale Mackovu delovku zvnútra šestnástky vyboxoval Bajza. Tutovku mal v 17. min na kopačke Dávid Leško, ale zo štyroch metrov netrafil svätyňu hostí. Obrana domácich musela byť stále v strehu. Dubničania hrozili z protiútokov a v 21. min mohli vyhrávať už dvojgólovým rozdielom, keď Grabežova delovka z 20 metrov len o milimetre minula bránku domácich. Tatran hral zle a nepresne kombinoval. Naopak, Dubničania herne potešili a v 37. min zachraňoval na bránkovej čiare po Ižvoltovej strele domáci Papaj. Tatran mohol vyrovnať v 42. min, keď Klabník fauloval v pokutovom území Katonu, ale nariadenú jedenástku Števko nedal, keď Bajza vystihol smer lopty a vyrazil ju na roh. Vzápätí po rohu dopravil loptu do siete Piter-Bučko, ktorý sa stal prvým strelcom Šarišanov v sezóne, a bolo vyrovnané 1:1.

Druhý polčas začal Tatran trochu aktívnejšie, ale stále sa dopúšťal chýb vo finálnej fáze. V 59. min už diváci kričali gól, keď Pribiulova hlavička po Papajovom centri letela tesne vedľa Bajzovej bránky. V týchto minútach boli domáci lepším mužstvom, ale stále si museli dávať pozor na nebezpečné brejky Dubnice. V 71. min sa musel z ihriska porúčať hráč hostí Nosek, keď po druhej žltej karte dostal následne aj červenú. Na ihrisku nebolo vidieť, že Tatran hrá s jedným mužom navyše. Obrana Dubnice pracovala veľmi pozorne a úplne vygumovala útočníkov domácich. V 90. min dostal prešovský útočník Števko za zbytočný faul druhú žltú kartu a musel odísť pod sprchy. Hráči Tatrana si ani v piatom zápase v rade nepripísali tri body a s Dubnicou remizovali 1:1.

FK Senica – MFK Košice 1:0 (1:0) Gól: 17. Smetana, ŽK: 58. Wijlaars – 60. Hovančík, 64. Pačinda, rozhodovali: P. Hrčka – Vorel, Bóllo, 2592 divákov

Záhoráci sa predstavili druhýkrát v tejto sezóne pred domácim publikom s jediným cieľom – zdolať Košice, ktorým chýbali viacerí hráči zo základu. Loptu mali Seničania väčšinou vo svojej moci, do zakončenia sa však nedostávali. Zaujala až akcia v 17. min, z ktorej padol aj úvodný gól zápasu. Po centri Lukšíka sa presadil pri stopéroch vysoký senický útočník Smetana a z otočky krásnou strelou do ľavej šibenice otvoril skóre (1:0). Hostia mohli vyrovnať v 22. min po rohovom kope Spasojeviča hlavičkoval z päťky do brvna stopér Djokovič. Hra sa postupne vyrovnala a prevažne sa odvíjala medzi šestnástkami. V 30. min to skúšal domáci Kóňa strelou po zemi, brankár Tofiloski nemal väčšie problémy. Diváci na Záhorí videli peknú akciu v 40. min. Na konci rýchleho protiútoku bol Piroska, ktorého tvrdú strelu z 25 m bravúrne vyrazil gólman Tofiloski na rohový kop. Priemerný futbal pokračoval aj v druhom polčase. Východniari sa zdali pohyblivejším tímom. Hrali však len po šestnástku domácich, keďže senická obrana im v útoku veľa nedovolila. Veľkú šancu na zvýšenie vedenia mal v 52. min Piroska, ktorého pekne vysunul Kóňa, no sám pred košickým brankárom tutovku nevyužil, keď hosťujúci gólman výborne loptu vyrazil na roh. V 63. min ohrozil priestor brány hosťujúci Kolbas. Jeho strela z priameho kopu však nenarobila brankárovi Bolekovi problémy. Nebezpečnejšia už bola strela Juhara v 71. min. Senický gólman vyrazil loptu na roh, potom sa viackrát dostali do príležitostí Záhoráci a mohli svoje vedenie poistiť. Faldynovu strelu koníčkom brankár kryl. Piroskov krížny pokus letel mimo a Faldyna opäť hlavou po dlhom aute Strnada trafil iba pripraveného hosťujúceho brankára. Domáca obrana až do konca stretnutia nepustila Košičanov do vážnejšej gólovej šance a brankár Bolek si už tretíkrát v sezóne udržal čisté konto. Seničania sú po piatom kole prekvapujúco na líderskej pozícii v tabuľke.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM