Webnoviny - Svet

Súperi kvalít Nórska budú na MS, myslí si Štrba

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Marián Peiger

ŽILINA 1. marca (WEBNOVINY) – Bez Petra Štyvara a Jaroslava Kolbasa zostal defenzívny stredopoliar Zdeno Štrba v gréckom klube Škoda Xanthi jediným Slovákom. O to príjemnejšie sa cíti bývalý žilinský kapitán na reprezentačných zrazoch, kde opäť môže počuť materinský jazyk. Inak to nebolo ani v pondelok v Žiline, kde sa zverenci Vladimíra Weissa st. stretli o 12.00 h pred prípravným medzištátnym zápasom s Nórskom. „Samozrejme, sú to teraz pre mňa určite príjemnejšie príchody na Slovensko. Z klubu mi odišli spoluhráči a je to teraz trošku ťažšie. O to viac som sa tešil na zraz, prišiel som medzi kamarátov. Môžem sa porozprávať po slovensky,“ povedal pre agentúru SITA Zdeno Štrba.

Futbalisti Nórska sa prezentujú podobným herným štýlom ako prvý súper Slovenska na majstrovstvách sveta 2010 Nový Zéland. Aj týmto smerom rozmýšľal realizačný tím pri výbere protivníka na prípravné obdobie pred svetovým šampionátom. „Dúfam, že nás dobre preveria. Je to kvalitný tím. Také silné mužstvá budú aj na majstrovstvách sveta,“ poznamenal Štrba. Škandinávsky súper je v ofenzíve závislý najmä od vysokého útočníka v službách anglickej Aston Villy Johna Carewa. Práve ten však pre zdravotné problémy vypadol z nominácie Nórska. „Myslím si, že majú viac kvalitných hráčov. Škoda, že nebude proti nám hrať. Je to veľmi zaujímavý futbalista, no určite Nóri proti nám vyrukujú so silným tímom,“ vysvetlil Štrba s dodatkom, že podľa neho je káder Nórska postavený skôr na tímovom výkone a nie na sile jednotlivca. „Teším sa, že som tu s chalanmi a môžem si opäť zahrať za Slovensko. Zameriavam sa najmä na nás a určite nesledujem špeciálne mužstvo súpera,“ doplnil Štrba.

Slovensko sa okrem Nórska predstaví v príprave pred majstrovstvami sveta ešte v súboji s Kamerunom a Kostarikou. Kabína však ešte nežije svetovým šampionátom. „Ešte je skoro o tom rozprávať. Veľmi sme to zatiaľ medzi sebou nerozoberali. Teraz je to ešte v pohode, ale za mesiac – dva, to už bude doslova horieť,“ zakončil s úsmevom Zdeno Štrba.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM