Jakub Forgács Hokej

Surový po prehre v Zámkoch: Boli sme si vedomí, že to nebude prechádzka ružovým sadom

Bystričania chceli v štvrrtok zápase štvrˇfinále play-off ukončiť sériu. Žiaľ, neúspešne. Surový rešpektuje silu Zámčanov.

Ilustračný obrázok k článku Surový po prehre v Zámkoch: Boli sme si vedomí, že to nebude prechádzka ružovým sadom
10
Galéria
Zdroj: TASR

Víťaz základnej časti hokejovej Tipsport Ligy HC `05 iClinic Banská Bystrica túžil v druhom zápase na ľade Nových Zámkov ukončiť celú štvrťfinálovú sériu hladkým postupom. Domáci sa však vypli k výbornému výkonu a nedovolili favoritovi osláviť postup do semifinále vyraďovačky.

Za stavu 3:1 v prospech Bystrice sa tak séria opäť presunie na ľad „baranov“. „Niektoré veci sme nerobili tak, ako sme si povedali. Proti nám však nastúpil kvalitný súper a my sa v tejto chvíli musíme sústrediť na zápas číslo päť,“ povedal po zápase Tomáš Surový. Kapitán Bystričanov nebol spokojný s výkonom tímu, ale zároveň rešpektoval aj silu súpera. „Jedna vec je, že sme nehrali ideálne. Boli sme si však vedomí, že to nebude prechádzka ružovým sadom a že nevyhráme sériu 4:0. Ale chceli sme to napriek tomu ukončiť,“ priznal kapitán Banskej Bystrice.

Dôležitá zmena oproti prvým trom zápasom série bola tá, že Zámčania po prvý raz strelili úvodný gól zápasu. Ten vlial domácim do žíl potrebný impulz. „Prvý gól je vždy dôležitý. Po ňom ale bola hra otvorená a hralo sa hore-dolu. Nám nevyšli presilovky, mali sme jednu dlhú päťminútovú, ale pokiaľ nepremeníme takúto výhodu, nezaslúžime si vyhrať,“ priznal skúsený útočník.

O jeden z gólov Bystričanov sa postaral obranca Mislav Rosandič, avšak práve po jeho chybe v oslabení napokon rozhodol celý zápas útočník Zámčanov Saarinen. „Chyba ma mrzí, ale stáva sa to. Nám to však tentokrát nepadalo do bránky, súper zmenil nejaké taktické veci a bolo to vidieť. Neviem aký bol pomer striel, ale myslím, že sme jasne dominovali. Jednoducho sme nedokázali dotlačiť puk do bránky,“ zhodnotil duel Rosandič.

Neúspech chcú Bystričania napraviť v piatok na domácom ľade, v piatom zápase sú odhodlaní potvrdiť postup medzi najlepšie štyri tímy. „Dáme do toho všetko, musíme to zvládnuť,“ zaželal si Rosandič, ktorý sa vo štvrtom zápase stal aj aktérom jednej šarvátky. „Je to play off, v ktorom ide o všetko, takže už aj nervy pracujú. Aj ja som v jednej situácii regoval podráždenejšie, hoci teraz viem, že som nemusel,“ dodal Rosandič.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z utorkového zápasu!

V OBRAZOCH: Barani v Zámkoch bojovali do posledných sekúnd
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM