Kultúra

Švejkove pivné dni budú v Humennom aj tento rok: Uskutočnia sa v TÝCHTO dňoch!

Dobrá správa pre milovníkov zlatistého moku. Švejkove pivné dni v Humennom napíšu už onedlho svoju ďalšiu kapitolu. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Švejkove pivné dni budú v Humennom aj tento rok: Uskutočnia sa v TÝCHTO dňoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbili ste si Švejkove pivné dni, ktoré sa v uplynulých rokoch konali v Humennom? Máme pre vás dobré správy… Uskutočnia sa aj tento rok a to už onedlho.

Konkrétne 4.-6. mája a ako vždy, na Námestí slobody.

Ako informuje miestna radnica, návštevníkov podujatia bude čakať bohatý kultúrny program, súťaže o vecné ceny a samozrejme desiatky druhov zlatistého moku. Stánky budú otvorené každý deň od 10:00 až do 22:00 hod.

Prečo Švejkove pivné dni? Do roku 1989 bolo Humenné známe tým, že sa v ňom dali na rozdiel od iných miest kúpiť takmer všetky druhy piva, ktoré sa vtedy vyrábali v Československu.

Práve tento fakt v spojení so sochou vojaka Švejka pri železničnej stanici, ku ktorému pivo nepochybne patrí, priviedol v roku 2014 humenský magistrát k myšlienke usporiadať Švejkove pivné dni. Odvtedy sa v našom meste konajú každoročne.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM