Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Adriana Sklenaříková hviezdi aj v automobilovej rallye

Krásna Slovenka sa v Monte Carle predviedla v netradičnej úlohe spolujazdca na automobilových pretekoch. A podľa médií bola ona čerešničkou na torte.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Adriana Sklenaříková hviezdi aj v automobilovej rallye
Zdroj: Facebook Adriana Sklenarikova

Slávne a bohaté Monte Carlo je známe skôr ako miesto, kde sa jazdí tradičná Formula 1. Je to hlučný závod s vysokými emisiami CO2, ktorý láka na čo najvyššiu rýchlosť a techniku pretekárov.

E-rallye Monte Carlo je ekologickou protiváhou tejto kráľovskej motoristickej disciplíne. Sú to “zelené” preteky, na ktorých sa zúčastňujú len autá poháňané elekromotorom, vodíkom, či iným ekologickým spôsobom bez akýchkoľvek emisií. Francúzsky portál Objectifgard.com informuje, že tohtoročnú zelenú rallye osviežila prítomnosť Adriany Sklenaříkovej, ktorá používa priezvisko po svojom exmanželovi Karembeu.

Čerešnička na torte

“Adriana Karembeu – top modelka a ambasádorka Červeného kríža – bola čerešničkou na torte celých pretekov, keď sa pripojila k francúzskemu tímu. Pre krásnu Slovenku to nebola premiéra, keďže už má skúsenosti s automobilovým športom! Ale táto rallye bola iná…,” píše portál.

Rallye je skutočne výnimočná, pretože sa na nej zúčastňujú len autá, ktoré nevypúšťajú do ovzdušia žiadne emisie. Prevahu tak mali najmä elektromobily ako Renault Zoe, VW e-Golf, Tesla Roadster, Nissan Leaf, BMW i3 alebo Citroen Berlingo.

Skutočnými štvorkolesovými hviezdami, ktoré sú podľa niektorých expertov naozajstnou budúcnosťou automobilizmu, boli vodíkové autá ako Toyota Mirai a Renault Kangoo. Všetky tieto vozy nielenže nevypúšťajú škodlivé emisie, ale sú aj extrémne tiché, doslova pradú ako mačka.

Adriana má srdce

Netypickým neboli len autá ale aj pohľad na krásnu Adrianu v zelenej športovej bunde s jednoducho stiahnutými vlasmi a takmer bez líčidiel. Aj v takejto podobe však 45-ročná Slovenka priťahovala všetky obdivné pohľady a bola skutočnou hviezdou pretekov.

Opäť dokázala, že nie je len prázdnou modelkou, ale má aj srdce či už pre slabých a chorých ako ambasádorka francúzskeho Červeného kríža, alebo pre ochranu prírody.

Na e-rallye Monte Carlo štartovalo 35 tímov na siedmych automobilových značkách z ôsmych európskych krajín. Zaujímavé je, že jazdili priemernou rýchlosťou nižšou ako 50 km/h, pretože podstatou pretekov bolo práve dodržiavať priemerné rýchlostné parametre stanovené organizátormi. Išlo predsa o “zelené” preteky, ktorých zmyslom je byť ohľaduplný k životnému prostrediu.

Adriana Sklenarikova
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM