Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Adriana Sklenaříková musí bojovať o meno

Krásna slovenská topmodelka žijúca vo Francúzsku musí riešiť nepríjemný spor so svojím exmanželom. Nepáči sa mu, že Adriana stále používa jeho priezvisko, ktoré má v krajine dobrý zvuk.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Adriana Sklenaříková musí bojovať o meno
Zdroj: TASR

V týchto dňoch prežíva Adriana rozhodne jedno z najkrajších období svojho života, keďže vo veku 46 rokov čaká svoje prvé vytúžené dieťa. Idylku jej aktuálne pokazil jej bývalý manžel Christian Karembeu, o ktorom sa v minulosti vyjadrila, že bol jej životnou láskou. Slovenská exmodelka totiž vo svojej novej domovine medzi Parížom a Monakom používa už viac ako dvadsať rokov priezvisko Karembeu. Pre Francúzov je to rozhodne zrozumiteľnejšie ako Sklenaříková a zároveň sa toto meno už stalo jej komerčnou súčasťou. O nepríjemnom spore píše švajčiarsky portál Le Matin.

Rozčuľuje ma to!

Krásna topmodelka Adriana a slávny futbalista s titulom majstra sveta Christian tvorili pár od deväťdesiatych rokov minulého storočia. “Christian bol mojou životnou láskou. Urobila by som pre neho čokoľvek a aj som to robila. Milovala som ho a som si istá, že aj on miloval mňa. Je pre mňa bolestivé o tom hovoriť. Keď sme sa rozišli, bolo to akoby sa mi zrútil svet,” vyznala sa krásna Slovenka v minulosti pre francúzske médiá.

Koniec ich veľkej lásky i manželstva prišiel v roku 2011. Adriana sa však už stala v povedomí francúzskej verejnosti slávnou pod menom Karembeu a tak si toto priezvisko ponechala. Nezmenila si ho ani po tom, ako sa v roku 2014 vydala za svojho súčasného manžela Arama Ohaniana, ktorému v lete privedie na svet dcéru.

Po siedmych rokoch však prišlo náhle prekvapenie zo strany exmanžela: “Rozčuľuje ma to. A chcem konečne povedať – stačilo! Vždy som s ňou chcel mať srdečné vzťahy a myslím si, že medzi nami nie sú žiadne negatívne emócie, ale táto vec ma neskutočne hnevá. Dúfam, že sa nedostaneme do štádia, aby náš spor musel riešiť súd,” vyhlásil Christian pre švajčiarsky portál Le Matin.

Kto je v práve

Adriana sa k celej záležitosti vyjadrila už dávnejšie pre francúzske médiá s tým, že nad zmenou mena vôbec nepremýšľala. “U nás na Slovensku je to tak, že rozvedená žena si automaticky ponechá priezvisko exmanžela. Môže si ho zmeniť, ak sa znovu vydá. Priznávam, že neviem, ako to riešiť. Celý svet ma pozná pod týmto priezviskom, aj keď už nemám žiadny vzťah s mojim exmanželom."

Zároveň však pripustila, že jedného dňa si meno zmení: “Vždy predsa zostanem Adrianou. A dúfam, že fanúšikovia mi zostanú verní. Bolo by smutné, keby celá moja podstata súvisela len s mojím menom. Ak by som sa aj vzdala mena Karembeu, nestratím nič z toho, čo mi Christian priniesol.”

Francúzske médiá zároveň priniesli informáciu, že Adriana sa už oficiálne volá pani Ohanian a Karembeu používa len ako svoje umelecké meno. Jej exmanžel Christian údajne pred rokmi podpísal dokument, ktorým umožnil svojej krásnej vtedajšej manželke používať jeho priezvisko aj v prípade ich rozvodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM