Prokop Slováček Správy Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Biznisu s falošnými nevestami vraj pomáhal i kňaz!

Vo Veľkej Británii rozbili jeden z najväčších gangov fiktívnych manželstiev. Jednu z hlavných úloh v ňom mal hrať aj Slovák.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Biznisu s falošnými nevestami vraj pomáhal i kňaz!
Zdroj: internet

Imigračné úrady sú neúprosné – ak Afričanovi, Srbovi alebo Pakistancovi vypršia víza, musí sa vrátiť domov. Lenže britské ostrovy sú plné prisťahovalcov, ktorí tam už zapustili korene a späť do vlastnej krajiny sa im nechce.

Sú ochotní zaplatiť tisíce libier za fiktívny sobáš, ktorý im zaručí bezproblémový život vo Veľkej Británii. Ide však o trestný čin a páchateľom hrozí väzenie. O najnovšom prípade píše britský portál Shropshirestar­.com.

Na úteku

Briti vyhlásili celonárodné pátranie po Slovákovi Jozefovi Puzovi a Nigérijčanovi Olatunji Georgeovi, ktorí stáli za jednou z najväčších sietí falošných svadieb v regióne West Midlands. Oboch polícia zadržala už pred tromi rokmi, ale sudca ich pustil na slobodu po zaplatení kaucie.

“Obaja plnili podmienky ich prepustenia na kauciu dlhý čas, až kým jedného dňa nezmizli. Zrejme mali nejaké zlé tušenie a uvedomili si, že im hrozí väzenie, tak sa stratili,” cituje portál policajného inšpektora Andyho Radcliffa.

Súd ich naozaj uznal vinnými aj v ich neprítomnosti a výšku trestu za mrežami vynesie 21. októbra. Spolu so Slovákom odsúdil aj ďalších desať ľudí, ktorí sa podieľali na organizovaní svadobných podvodov. Jeden z nich sa snažil brániť aj slovami o vlastnej rodine. “Viem, že je to zločin, ale musím živiť svoju rodinu. Nikdy by som nikomu nepriložil zbraň na čelo, ale potrebujem nejako zabezpečiť peniaze pre svojich blízkych.”

Prečítajte si aj: SVET O SLOVENSKU: Briti sa zlostia – aj prišelci z východnej Európy nás vraždia!

Briti vyhlásili celonárodné pátranie po Slovákovi Jozefovi Puzovi a Nigérijčanovi Olatunji Georgeovi. / Zdroj: internet

Veľký biznis

Slovák Jozef Puzo inkasoval 750 libier od každého záujemcu o falošného partnera. Fiktívne nevesty a ženíchov nahováral v miestnej česko-slovenskej komunite. Hlavou biznisu bol jeho nigérijský parťák George, ktorý sa dokonca dal na štúdium práva, aby sa lepšie dokázal orientovať v paragrafoch. Aj preto si účtoval až tisíc libier za každý prípad.

Policajti im dokázali minimálne 45 takýchto falošných “zamilovaných párov.” Záujemcovia boli väčšinou Afričania, ktorí dlhodobo žili vo Veľkej Británii ilegálne a vďaka partnerke z východnej Európe si svoj pobyt mohli zlegalizovať.

Do výnosného biznisu sa vďačne zapojil aj miestny kňaz, ktorý tiež robil nábor ochotných falošných neviest a ženíchov. Portál neuvádza, či aj tento ctihodný muž skončil za mrežami.

Prečítajte si aj: SVET O SLOVENSKU: Honosná rómska svadba zabáva svet

SVET O SLOVENSKU: Biznisu s falošnými nevestami vraj pomáhal i kňaz!
4
Galéria
Zdroj: internet
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM