Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bratislavské letisko je svetový víťaz!

Aj keď patrí medzi najmenšie medzinárodné letiská v Európe, predsa len dokázalo uspieť vo svetovej konkurencii a umiestniť sa na prvom mieste. V čom? To vás iste prekvapí.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bratislavské letisko je svetový víťaz!
Zdroj: Facebook - Letisko Bratislava

Existuje veľa spôsobov, ako sa spropagovať a dať o sebe vedieť na medzinárodnej scéne. Pre bratislavské letisko, ktoré vzhľadom na počet prepravených pasažierov patrí medzi tie menšie, sa isto hodí každá príležitosť urobiť si malú reklamu. Tak tomu je aj v prípade víťazstva v súťaži leteckého analytického portálu Anna.aero, kde letiská pravidelne súťažia v tom, kto upečie krajšiu tortu. Na prvý pohľad človek zaváha, ako spojenie torta a letisko môže ísť dohromady, ale ak máte trochu zmysel pre humor, vtipná súťaž vás nenechá chladnými. Najmä, ak uplynulý týždeň zvíťazila Bratislava :-)

Sladké víťazstvo

Anna.aero vyhlasuje súťaž o najlepšiu tortu pre letiská z celého sveta každý týždeň. Hodnotiteľmi sú bežní užívatelia internetu, ktorí sa môžu zapojiť do vyhlásenej ankety a poslať hlas tomu letisku, ktorého torta sa im najviac páči. Už z popisu celej súťaže je jasné, že vyhlasovatelia sa neberú nijako vážne:

“Pravidlá majú toľko dier ako švajčiarsky syr – musíte len získať čo najviac hlasov na internete, aby ste vyhrali. Je nám úplne jedno, ako si zabezpečíte tieto hlasy, pokiaľ je to legálne (alebo vás pritom neprichytia). Takže ak chcete ísť do toho, presvedčte všetkých na vašom letisku, aby hlasovali a zdieľajte súťaž na Facebooku, Linkedine, Instagrame, Pintereste, Snapchate a zabezpečte si zdieľanie,” vtipne uvádza Anna.aero.

Víťazom prvej časti letnej sezóny 2018 sa podľa portálu stalo Bratislavské letisko, ktoré zaslalo do súťaže fotku torty, ktorá oslavovala spustenie pravidelnej linky spoločnosti Georgian Airways zo slovenskej metropoly do Tbilisi. Šikovný kuchár túto udalosť stvárnil ako letiskovú budovu, pred ktorou stoja cukroví panáčikovia ako kapitán a dve letušky a na pristávacej dráhe je už prichystané lietadlo. Všetko dopĺňajú slová Bratislava – Tbilisi.

Sme lepší ako Austrália!

Torta z Bratislavského letiska získala “úžasných 1300 hlasov,” za sedem dní a dostala sa tak na prvé miesto v konkurencii ďalších takmer tridsiatich cukrárskych kúskov z celého sveta. Na druhom mieste skončilo austrálske letisko Newcastle Airport, ktorému priaznivci zaslali o tisícku hlasov menej, ako utŕžila Bratislava. Takže portál uznáva, že slovenské víťazstvo v tomto týždni bolo naozaj jednoznačné. Na ďalších miestach skončili letiská v mestách Brusel, Malta, Adelaide, Philadelphia, Madrid, či Budapešť.

Marketing Bratislavského letiska sa musel skutočne činiť, pretože ich torta získala v ankete až 52 percent všetkých hlasov. “Naši dátoví elfovia boli hore celú noc a prepočítavali všetky zaslané hlasy za uplynulých sedem dní, čo pre nich nebola ľahká úloha, pretože vedia počítať len do troch…,” dodáva na záver s neskrývaným humorom Anna.aero.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM