Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Briti nám vrátia sexuálneho násilníka

Znásilnil len 15-ročné dievča, ktoré mu naivne nastúpilo do auta a dúfalo, že ho odvezie domov. Slovenský zločinec si teraz posedí v britskej base zopár rokov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Briti nám vrátia sexuálneho násilníka
Zdroj: TASR

Britský portál Kentlive.news píše o mimoriadne nechutnom zločine, ktorého sa 25-ročný Roman Horváth dopustil na neplnoletom dievčati. V 15-rokoch by ešte postupne malo začať len objavovať svet dospelých. Slovenský imigrant žijúci v britskom meste Cliftonville sa jej však postaral o nesmierne traumatickú násilnú sexuálnu skúsenosť, ktorú by nemala prežiť žiadna žena, nieto ešte dieťa.

Vráti sa domov

Kentlive.news informuje, že Horvátha sudca poslal za mreže na sedem rokov a dva mesiace. Po jeho prepustení si ho však Briti rozhodne nechcú nechať na svojom území a vyhostia ho rovno domov na Slovensko. Je to súčasť nových pravidiel, ktorými sa chce Spojené kráľovstvo riadiť po Brexite. Všetkých kriminálnikov z iných krajín EÚ, ktorí nemajú čistý register trestov, nemilosrdne pošlú domov.

Znásilnenie sa odohralo po veselej silvestrovskej párty. “Slovák ponúkol 15-ročnej dievčine, že ju odvezie domov v skorých ranných hodinách 1. januára tohto roku,” píše portál. Naivné dievča teda nastúpilo, ale Horváth zmenil cieľ cesty a odviezol ju na odľahlé parkovisko, kde ju znásilnil.

Nepredstaviteľné utrpenie

Uplakanú dievčinu stretol na ulici mladý pár, ktorý sa tiež vracal zo silvestrovskej oslavy. Keď im povedala, že ju práve niekto znásilnil, okamžite zavolali políciu. Ešte si stihli všimnúť, že z vedľajšieho parkoviska sa pohlo svetlé auto. Toto svedectvo neskôr pomohlo usvedčiť páchateľa.

Dievčina Horvátha nepoznala, minimálne nie podľa mena, a tak nebolo jednoduché ho vypátrať. Našťastie mala polícia k dispozícii záznamy z priemyselnej kamery z miesta, kde dievča nastúpilo do auta. Už o pár dní zastavili policajti rovnaké svetlé auto s identickým evidenčným číslom. Ukázalo sa, že ho šoféroval a vlastnil hľadaný násilník. Okamžite putoval do väzby a neskôr pred sudcu.

“Bol to odporný zločin voči bezbrannému dieťaťu, ktoré verilo, že ho Horváth bezpečne odvezie domov… on ju však namiesto toho zneužil na ukojenie svojich zvrhlých sexuálnych chúťok a spôsobil jej nepredstaviteľné utrpenie,” vyhlásil hlavný policajný inšpektor na súde. “Ľudia by mali slobodne chodiť po nočných uliciach bez strachu z podobných typov ako je Horváth,” uzavrel inšpektor a sudca mu dal za pravdu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM