Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Briti tlieskajú nášmu zdravotníctvu

Úspešná operácia znetvoreného nosa, ktorý Tiborovi zakrýval takmer polovicu tváre, zožala obdiv britských čitateľov. Spomínajú sa aj veľké peniaze.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Briti tlieskajú nášmu zdravotníctvu
Zdroj: TV Markíza

Nemáme veľa možností byť hrdí na slovenské zdravotníctvo a lekárov. Tak tento prípad si môžeme vychutnať – liptovský zámočník Tibor (52) podstúpil v Martine bravúrnu operáciu, počas ktorej mu MUDr. Igor Homola vrátil späť normálnu tvár. O prípade informovala televízia Markíza a správu prebral aj britský portál Daily Mail. Okrem uznanlivých a blahoprajných komentárov sa britskí čitatelia zamýšľajú aj nad tým, či si Slováci môžu takúto operáciu finančne dovoliť. Našťastie môžu…

Slová uznania

“Želám mu všetko dobré a veľa šťastia!” píše v komentári pod článkom o Tiborovom zoperovanom nose jeden z britských čitateľov. Pridávajú sa aj mnohí ďalší: “Muselo to byť pre neho strašné… lekári odviedli naozaj skvelú prácu. Želám všetko najlepšie!”

Mnohí Briti komentujú najmä excelentnú prácu MUDr. Homolu a celého lekárskeho tímu, pričom jedným dychom kritizujú britské verejné zdravotníctvo. “Doktor odviedol naozaj skvelú robotu. Čakal by som, že mu na nose zostane oveľa viac jaziev. Teším sa s ním, že sa cíti lepšie,” napísal čitateľ Alkaline. “Ešte šťastie, že mu to nerobili v rámci britského verejného zdravotníctva!” dodáva Enemde.

“Je takáto operácia finančne dostupná na Slovensku? Dúfajme, že ho to nestálo celý majetok… výsledok je úžasný,” napísal ďalší čitateľ z USA, kde na podobný zákrok musí mať pacient naozaj dobré zdravotné poistenie, alebo veľkú peňaženku.

Život ako klaun

Daily Mail popisuje, že Tibor trpel chorobou rhinophyma. S gigantickým nosom žil celé roky, pretože sa bál operácie. “Keď som kráčal po ulici, ľudia sa na mňa pozerali, akoby som bol klaun,” cituje ho portál. Ľahnúť si pod chirurgický nôž ho napokon presvedčila až rodina. Liptovský zámočník je otcom troch detí.

“Doktori mu vymodelovali nový nos akoby z plastelíny a umožnili mu tak žiť ako normálnemu človeku,” uvádza Daily Mail. Dodáva, že úspešnú operáciu vykonali v slovenskom meste Martin a pripojil aj slová Tiborovho operatéra: “Nebol to len estetický problém. Zápal mohol spôsobiť aj stratu zraku,” vysvetlil MUDr. Igor Homola.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM