Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Cez poker už zarobil 2,6 milióna eur a stále vyhráva

Ján Bendík dokáže rozprávkovo zarábať len vďaka svojej voľnočasovej aktivite – hrá poker. Túto hru však zvláda prvotriedne a ako šampión aj zarába.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Cez poker už zarobil 2,6 milióna eur a stále vyhráva
Zdroj: YouTube.com

Na pokrovom šampionáte v Monte Carle sa úspešný slovenský hráč pokúsil obhájiť svoje minuloročné víťazstvo. Podarilo sa mu však uhrať “len” 15 420 eur. Aj keď je to slušná suma, z ktorej by bežní Slováci boli šťastím bez seba, pre slovenského borca je to výrazný prepad. Veď minulý rok, keď oslavoval na šampionáte víťazstvo, odišiel domov so sumou takmer milión eur! O udalosti píše portál Pokernews.com .

Keď sa nedarí…

“Obhajca titulu Ján Bendík, ktorý vyhral toto podujatie minulý rok, patril medzi hráčov, ktorým sa teraz nedarilo,” píše Pokernews.com. Pripomína, že Bendík odchádzal minulý rok domov s výhrou 961 800 eur. Tento rok skončil na 36. mieste a odniesol si sumu 15 420 eur. Nuž, aj takáto výhra bezpochyby poteší…

Tento rok sa na víťazstvo doťahuje Francúz Romain Nardin, ktorý mal počas štvrtého dňa šampionátu na svojom účte takmer štyri milióny eur. Poker je tak hrou, ktorú sa rozhodne oplatí majstrovsky hrať. Ale človek musí mať pri nej nielen pevné nervy, ale aj dobrú hlavu na čísla. Potvrdzuje to aj príbeh slovenského šampióna.

Absolútny hráč

Minulý rok zvíťazil Ján Bendík v Monte Carle v konkurencii viac ako tisíc hráčov z celého sveta. Portál cas.sk uviedol , že sa mu takto podarilo zarobiť už 2,6 milióna eur a pripojil aj spomienky Bendíkovho spolužiaka Petra Lichého. Obaja spolu študovali v matematickej triede.

„Už vtedy bolo v triede štvorčlenné kartárske silné jadro, ktoré každú voľnú chvíľu využívalo na hru. Ku kartárom patril aj Jano. Náš nový triedny profesor ticho toleroval túto vášeň. Ba niekedy sa aj pridal a výrazne zvyšoval úroveň hry.“ Chlapcom vraj veľmi pomáhala znalosť matematiky, v ktorej sa zdokonaľovali počas vyučovania.

„Jano to dotiahol k absolútnemu vrcholu. On bol vždy absolútny hráč. Keď niečo robil, tak s obrovským zápalom, či to bol basketbal, alebo karty. Bol výborný matematik a odišiel študovať matematiku alebo fyziku do Moskvy. Teraz býva s rodinou v Košiciach,“ do­dal Lichý pre slovenský portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM