Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ďalšia smrť mladej študentky v USA

Je to ako zlá reťaz osudu – ďalšia nešťastná nehoda si opäť vyžiadala život 21-ročnej slovenskej dievčiny, ktorá prišla do Ameriky na študentské víza. Vinník sa ani nezastavil, aby jej pomohol.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ďalšia smrť mladej študentky v USA
Zdroj: TASR

Je to len pár týždňov, čo v zradných vlnách nočného Atlantiku zahynula 24-ročná slovenská študentka Zuzana. V americkom štáte New Yersey trávila leto a nešťastne sa utopila počas nočného plávania. Začiatkom septembra oplakávajú svoju dcéru ďalší slovenskí rodičia, ktorí ju vyslali do amerického mesta Ocean City na letné prázdniny. Veronika mala len 21 rokov a o život prišla tiež neskoro v noci. Osudným sa jej stal nezodpovedný vodič, ktorý ju zrazil. O prípade píše portál Delmarvanow.com .

Podliak utiekol

“Okolo tretej hodiny ráno išla Veronika na bicykli po Philadelphia Avenue, keď ju zrazilo auto typu SUV,” píše portál. Bohužiaľ, nezodpovedný šofér nezastavil a neposkytol 21-ročnej ťažko zranenej dievčine pomoc. Veroniku previezli do nemocnice, ale svoj boj o život o dva dni prehrala. Miestna polícia po vodičovi pátra, jeho identitu však ešte nezistila.

Majiteľa nočného podniku Alibi Room v Ocean City smrť slovenskej študentky zasiahla. Rozhodol sa preto zorganizovať zbierku. “Raz do týždňa tu mávame balkánsku alebo európsku noc a chodieva sa sem vtedy zabávať veľa študentov ako bola Veronika. Preto sme sa rozhodli urobiť pri vstupe zbierku a výťažok zaslať jej rodine,” vyhlásil majiteľ baru. Zákazníci takto vyzbierali 700 dolárov.

Už druhá obeť

Veronikina tragická smrť je už druhá v sérii nešťastných úmrtí slovenských študentiek v USA toto leto. V auguste sa na atlantickom pobreží v New Yersey utopila mladá Zuzana. Pracovala v miestnom obchode so sladkosťami. Podľa dostupných informácií to bolo milé dievča, ktoré už miestni ľudia považovali za svoje.

Jedna horúca sobotná noc v spoločnosti jej priateľa sa jej však stala osudnou. Do rozbúreného oceánu sa ponorili tiež okolo tretej hodiny ráno. Urobili však veľkú chybu, pretože na ten víkend vydali meteorológovia varovanie pred zradnými prúdmi. Jeden taký začal ťahať ďaleko do oceánu aj mladý slovenský pár. Chlapcovi sa ešte podarilo dostať na breh, ale dievčina svoj boj s vlnami prehrala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM