Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Divoká hromadná bitka neušetrila ani policajta

Keď sa naši chlapi v zahraničí pobijú, stojí to za to a Američania z toho majú hneď raritnú udalosť, ktorú zaradili medzi najšialenejšie súdne prípady uplynulého roka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Divoká hromadná bitka neušetrila ani policajta
Zdroj: pixabay.com

Musela to byť naozaj svadba ako remeň, na ktorú určite nikto zo zúčastnených do smrti nezabudne. A pamätať si ju budú aj obyvatelia amerického mesta Bridgeview.

Skončila sa totiž veľkou bitkou, ktorú miestny portál Oak Lawn Patch zaradil do výberu najabsurdnejších súdnych prípadov uplynulého roka. Zmlátiť policajta v službe je totiž v USA naozaj veľká trúfalosť.

Ako z filmu

Ak by niekto nakrútil slovenskú veselicu z júna minulého roka v americkom Bridgeview a pridal k tomu typicky veselú hru na klavír, vyzeralo by to celkom ako filmová groteska.

Chýbali už len lietajúce šľahačkové torty. Nevedno, čo premenilo svadbu na hromadnú bitku.

Portál iba uvádza, že polícia dostala hlásenie o agresívnych svadobčanoch krátko po polnoci. Na miesto sa vybral len jeden príslušník, čo sa rýchlo ukázalo ako chyba.

Oak Lawn Patch popisuje, ako sa policajt márne snažil rozohnať rozvášnený dav, ale okolo neho neustále lietali päste. “Policajt schmatol útočiaceho bitkára a obaja spadli na zem. V tej chvíli začali do uniformovaného muža viacerí ľudia z davu udierať a kopať.” Vtedy na neho zaútočil aj Peter Nebus a keďže nereagoval na viaceré výstrahy, policajt ho zasiahol elektrickým paralyzérom.

To si okamžite všimol Petrov brat Marek, ktorý bez zaváhania skočil policajtovi odzadu po krku. Ten sa ho však striasol a Markovi uštedril ranu. V tej chvíli sa na neho už vrhal tretí brat Lukáš, ktorý mu chytil ruku a keďže odmietal ustúpiť, policajt mu tiež uštedril elektrošok.

To museli byť fotky!

Túto verziu agresivity voči policajtovi v službe potvrdili podľa portálu aj svedkovia. Uniformovaného muža odviezli do nemocnice so zraneniami krku, oboch rúk a modrinami po celom tele.

Všetci traja bratia skončili v putách a s obvinením z útoku na verejného činiteľa, aj keď ich obhajca tvrdil, že ich účasť na bitke bola minimálna. Sudca rozhodol o kaucii desaťtisíc dolárov za každého.

V novom roku sa Oak Lawn Patch k udalosti vrátil. Trefne pripomenul, že divokí slovenskí bratia museli byť spacifikovaní elektrošokmi a pred sudcu sa postavili ešte vo svadobných oblekoch.

Aj preto túto bitku portál zaradil medzi najšialenejšie súdne prípady uplynulého roka. “Tieto svadobné fotky by sme vážne chceli vidieť!” úsmevne dodala redakcia Oak Lawn Patch.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM