Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Dominika Cibulková chce byť trochu sebecká

Naša najlepšia tenistka mieri ku hviezdam. Má vysoké ambície, na ktoré potrebuje veľa energie a tak sa rozhodla, že niektoré veci musí v mene kariéry obetovať.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Dominika Cibulková chce byť trochu sebecká
5
Galéria
Zdroj: Instagram DC

Dominika Cibulková je v hľadáčiku pozornosti nielen slovenských, ale aj zahraničných médií. Nečudo, veď si stále drží fantastickú pozíciu svetovej tenisovej päťky.

Aktuálne ju vyspovedal arabský portál Khaleej Times. Dominika podrobne vysvetľuje, ako sa momentálne cíti a prečo vypustila Fed Cup, na ktorom sa zúčastňovala neuveriteľných dvanásť rokov.

Veľká únava

Cibulková má za sebou vynikajúci rok plný pracovných i súkromných úspechov. Slovákom urobila obrovskú radosť, keď triumfovala na Turnaji majsteriek a darilo sa jej aj na dvoch uplynulých turnajoch v Petrohrade a v katarskej Dohe. Fed Cup však musela vypustiť.

„Slovenka Dominika Cibulková reprezentovala svoju krajinu na Fed Cupe dvanásť rokov. Teraz si myslí, že už musí byť aj trochu sebecká, aby zlepšila svoje umiestnenie vo WTA rebríčku,“ píše arabský portál.

Vysvetľuje, že skrátka nie je možné hrať každý rok Fed Cup a zároveň víťaziť na turnajoch. „Hrám na Fed Cupe od svojich 15 rokov a vždy mi to úplne rozhodilo režim… som po ňom veľmi unavená. Ak sa rozhodnete hrať Fed Cup, musíte sa zmieriť s tým, že nebudete pripravený na ďalší turnaj. Takže si treba vybrať, či budete hrať za svoju krajinu, alebo nie,“ cituje Cibulkovú portál.

Trochu sebectva

Svetová päťka sa teda rozhodla uprednostniť prípravu na turnaje, kde má ešte veľké plány. „Povedala som si, že sa sústredím na moju vlastnú kariéru… Stále viac tenistov vypúšťa Fed Cup. Som staršia a zrelšia a jasne si uvedomujem, že moja kariéra nepotrvá večne. Teraz mám pocit, že môžem dosiahnuť najlepšie výsledky a preto musím byť aj trochu sebecká,“ vyznáva sa Dominika pre Khaleej Times.

Portál ďalej uznanlivo píše, že začiatok roka krásnej slovenskej tenistke rozhodne vyšiel. Aj keď na turnaji v Petrohrade jej nevyšiel semifinálový zápas, v katarskej Dohe to už bola iná káva: “Cítila som sa vážne dobre na kurte a porazila som súperku (Samanthu Stosurovú), ktorú som vo svojej kariére ešte nikdy nezdolala. Dodalo mi to veľa sebadôvery.”

Bez ohľadu na to, či sa Cibulkovej podarí splniť svoj sen a posunúť sa ešte vyššie vo svetovom rebríčku, už dnes patrí medzi najúspešnejších slovenských športovcov, ktorí šíria dobré meno svojej krajiny v zahraničí.

Dominika Cibulková
5
Galéria
Zdroj: Instagram DC
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM