Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Drzý šofér mal byť deportovaný do zlej krajiny

Sadnúť si za volant bez vodičského preukazu, bez povinného poistenia a ešte k tomu s najväčšou pravdepodobnosťou aj opitý je riadna drzosť. Ak to urobíte v cudzej krajine, nič dobré vás nečaká.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Drzý šofér mal byť deportovaný do zlej krajiny
Zdroj: TASR

Alexander Holub žije v britskom Glasgowe a živí sa ako umývač. Je to ďalší z radu Slovákov, ktorí sú miestnej polícii už známi ako problémoví. Do stretu so zákonom sa dostávajú najmä pre porušovanie dopravných predpisov a jazdu pod vplyvom alkoholu. Na Slovensku je to tak trochu národný šport, ale britskí sudcovia pre takéto správanie nemajú pochopenie. Za podobné prečiny môže byť cudzinec z Veľkej Británie vyhostený a to sa zrejme stane aj Holubovi. Ešte pred tým si však posedí za mrežami.

Odmietol fúkať

Britský portál EveningTimes píše, že auto, ktoré šoféroval Alexander Holub (29) po nočnom Glasgowe, si policajti všimli o jedenástej večer. Nevedno, či jeho jazda bola podozrivá. Isté je len to, že policajti rýchlo zacítili problém, keď Holub vystúpil z auta.

„Keď ho odstavili a požiadali o predloženie dokladov, zistili, že nemá oprávnenie šoférovať. Po zadržaní policajti zacítili, že z neho tiahne alkohol. Šofér sa však odmietol podrobiť dychovej skúške na mieste a rovnako tak bez zjavného dôvodu odmietol urobiť ešte dvakrát na policajnej stanici,“ píše portál.

Smiešna výhovorka

Slovenský imigrant putoval pred sudcu, kde sa snažil vysvetliť svoje odmietnutie fúkať skutočne zaujímavým spôsobom. Policajt, ktorý ho zatýkal, ho vraj už poznal a bol k nemu hrubý. „Obvinený vypovedal, že policajt ho hodil na zem a surovo ho kopol do hlavy, čo neskôr videl a potvrdil aj jeho právnik,“ uvádza EveningTimes.

Holub vraj odmietol dychovú skúšku na alkohol ako reakciu na agresívne policajné správanie. „Nie je hlúpy, vedel, ako by to dopadlo,“ uviedol na súde jeho obhajca. Svojho klienta sa snažil vysekať z problému aj upozornením, že doma na neho čaká tehotná žena s dvoma deťmi a bez Holubovho príjmu má problém uživiť rodinu.

Obhajoba slovenského prisťahovalca tiež uviedla, že britské úrady sa už snažili Holuba deportovať z krajiny, ale zjavne si pomýlili jeho národnosť a chceli ho vyhostiť do Poľska. „Holub už informoval kompetentných úradníkov a odvolal sa,“ dodáva portál. Keďže mu sudca naparil trest 168 dní natvrdo za mrežami a zákaz šoférovať ďalších 28 mesiacov, je dosť pravdepodobné, že keď sa Briti konečne zorientujú v jeho štátnej príslušnosti, pošlú do domov tak či tak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM