Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Francúzi už dávajú Saganovi ďalší titul

Naša cyklistická hviezda síce vypadla z Tour de France, ale podľa francúzskych médií sa vďaka tomu zapíše do dejín iným ojedinelým výkonom.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Francúzi už dávajú Saganovi ďalší titul
Zdroj: TASR

Francúzsky portál Todaycycling.com už robí z Petra Sagana novopečeného majstra sveta, hoci preteky sa uskutočnia až v septembri. Portál však tvrdí, že práve vďaka vypadnutiu z Tour de France má teraz slovenský borec priestor na prípravu na majstrovstvá, ktoré sa uskutočnia v nórskom Bergene 24. septembra. Slovenského pretekára zo stajne Bora-Hansgrohe už tradične opisuje v superlatívoch. Francúzi ho skrátka milujú!

Milujú ho

“Peter Sagan vyhodený z Tour de France sa v nórskom Bergene stane majstrom sveta,” znie priam veštecký titulok Todaycycling.com. Veď preteky sú ešte ďaleko, ale Francúzi už očividne predpovedajú výsledok, alebo skôr vyjadrujú svoje želanie.

Podľa portálu sa Saganovi určite bude dariť. “Ako celý svet vie, Peter Sagan bol vyhodený z Tour de France za to, že poslal k zemi britského jazdca Marka Cavendisha svojim lakťom… či už je toto rozhodnutie sporné alebo nie, musel si zbaliť kufre… Peťo, prezývaný aj Tourminator, teraz ukáže celému svetu, že to, čo mu urobili, len znásobilo jeho chuť dosiahnuť to, čo sa ešte nikomu nepodarilo,píše portál.

Svetové prvenstvo

Článok vysvetľuje, že práve vďaka vypadnutiu zo slávnych francúzskych pretekov má teraz Sagan čas začať s prípravami na nórske majstrovstvá, kde bude obhajovať titul majstra sveta. Žiadnemu cyklistovi v dejinách sa ešte nepodarilo postaviť sa na najvyšší stupeň víťazov trikrát po sebe. A práve to je teraz Saganov cieľ.

Tri majstrovské tituly s časovým odstupom už majú na konte Alfredo Binda, Rik Van Steenbergen, Eddy Merckx a Oscar Freire. Sagan má teraz jedinečnú šancu všetkých prekonať a prepísať históriu.

Vlani sa predstavil na Eneco Tour a potvrdil skvelú formu, keď vyhral dve etapy, bodovaciu súťaž a v celkovom hodnotení obsadil tretiu priečku. Triumfoval aj na GP Quebecu a na GP Montrealu skončil druhý.

Francúzsky portál píše, že Tour de France sa Saganovi “otočila chrbtom,” ale on to berie so svojou tradičnou ľahkosťou. Športový riaditeľ tímu Bora už oznámili, že slovenský jazdec rozhodne nenahradí jednu Grand Tour druhou a nezúčastní sa na španielskej Vuelte ani na majstrovstvách Európy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM