Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Honosná rómska svadba zabáva svet

Obsypať nevestu bankovkami - aká romantika… uťahuje si francúzska tlač z okázalej svadby Evky a Lukáša.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Honosná rómska svadba zabáva svet
Zdroj: YouTube.com

Takú drahú svadbu si doprajú naozaj len tí najbohatší. Treba však povedať, že väčšinou ju zorganizujú s väčším vkusom. Michalovskí Rómovia sa úplne odviazali – nevesta mala zlaté šaty, korunku, hostia hodovali štyri dni a vzduchom lietali stoeurovky akoby to boli konfety. Taká paráda zaujala aj zahraničnú tlač. Francúzsky denník Le Matin opisuje rómsku veselicu ako nevkusnú zábavu.

Žiadni chudáci

“Sú bohatí a neboja sa to poriadne ukázať,” znie titulok Le Matin. Článok obsahuje odkaz na svadobné video Evky a Lukáša, ktoré si medzitým pozrelo na internete už viac ako 380-tisíc ľudí z celého sveta.

“Je to už raz tak, všetci Rómovia nie sú žobráci! Nenechajte si ujsť video zo svadby tohto slovenského páru, ktorý vystavuje na obdiv svoje bohatstvo. Stojí to za to,” píše francúzsky portál.

Le Matin si všíma opulentné zlaté šperky, šaty a extravagantnú hostinu. “Je jasné, že ústredným motívom svadby boli bankovky – rozdávali ich muzikantom, lepili ich na nevestine šaty a dokonca ich aj trhali a mladú ženu nimi zasypali… aká romantika!”

PREČÍTAJTE SI: Svadobný bašavel ako vystrihnutý z filmu! Honosná hostina Rómov valcuje internet

Luxusná svadba
4
Galéria

Tisícový rozpočet

Svadobní rodičia sa pochválili, že rozpočet na túto parádu bol 35-tisíc eur. Len Evkine šaty stáli 3500 eur a spolu so šperkami a topánkami to bolo až desať tisíc eur. Tomáš sa natiahol do obleku za 1500 eur.

“Niektorí Rómovia žobrú a niektorí bezuzdne rozhadzujú. Evka a Lukáš sú rozhodne z tej druhej kategórie… Mladomanželia na videu vystavujú na obdiv svoje bohatstvo až nevkusným spôsobom,” píše Le Matin.

Na svadbe hodovalo 80 najbližších ľudí a veselica trvala štyri dni. Vypilo sa štyristo litrov alkoholu a do tanca hralo štrnásť muzikantov, ktorí prišli z Budapešti i Veľkej Británie. Zlaté šaty ušila pre nevestu módna návrhárka Natasha Azaryi. Inšpiráciou bola róba modelky Andrei Verešovej, o ktorej Evka snívala už dlho.

Mladý pár sa prezentoval svojim príbehom lásky, ktorý vraj trvá už od detstva. Podľa vlastných slov sa do seba zamilovali na prvý pohľad a tak ich gýčová svadba bola naozaj pre oboch ako splnený sen.

PREČÍTAJTE SI: SVET O SLOVENSKU: Takúto nakladačku Fico ešte nedostal! Vraj patrí do basy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM