Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Hviezdny Sagan bodoval v ankete televízie Eurosport.fr

Je blázon do cyklistiky, má v sebe hrdinstvo starých čias, je na vrchole…Takýmito superlatívmi zdôvodnili francúzski novinári umiestnenie Petra Sagana v rebríčku top 10.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Hviezdny Sagan bodoval v ankete televízie Eurosport.fr
4
Galéria
Zdroj: TASR

Úradujúci dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike, európsky šampión a 5-násobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France má za sebou doteraz najlepší rok vo svojej kariére.

Do zbierky titulov si však nedokázal pripísať “Športovec roka 2016” na domácej ani európskej pôde. Vôbec mu to však neprekáža a pri jeho fenomenálnych úspechoch je to pochopiteľné.

Blázon do cyklistiky

Francúzska redakcia televízie Eurosport pravidelne vyhlasuje rebríček desiatich najúspešnejších športovcov uplynulého roka. Hlasy prideľuje 25 členov redakcie, ktorí patria medzi skúsených športových novinárov. Peter Sagan obsadil 9. miesto.

“Rok 2016 začal zverejnením videa, kde v prestrojení za Johna Travoltu robí spolu so svojou manželkou paródiu na slávny muzikál Pomáda. Napokon rok ukončil tlačovkou, kde ohlásil, že chce urobiť revolúciu v cyklistike… Robí šou, má veľké reči, ale zároveň aj skutky, pretože medzi týmito dvoma udalosťami Peter Sagan zažiaril a potvrdil svoj status šampióna a rokovej hviezdy cyklistiky. Bezpochyby je to najkrajší predstaviteľ tohto športu, do ktorého je skutočný blázon,” píše Eurosport.

V zdôvodnení Saganovho umiestnenia v top 10 športovcov uplynulého roka je veľa chvály na jeho zábavné kúsky i majstrovské výkony.

“V Saganových žilách koluje trochu hrdinstva starých čias. Je to dobrodružný typ, ktorý dáva do každého svojho preteku aj kus duše… je ako liek proti nude, svojim prístupom dáva do cyklistiky kúsok bláznovstva.”

Televízia však zdôrazňuje, že najlepší slovenský cyklista si svoje hodnotenie nezaslúžil len vďaka opičkám, ktoré rád vystrája. “Nie je len prázdnym zabávačom divákov. Sagan – to je spôsob pretekať a umenie víťaziť.” Portál Eurosportu napokon dodáva, že slovenský borec je fyzicky na vrchole a jeho hviezda bude určite ešte stúpať hore.

Športovec roka

Veľa Saganových fanúšikov očakávalo, že ich miláčik automaticky zvíťazí aj v slovenskej ankete Športovec roka. Porota zložená z novinárov však rozhodla inak a prvé miesto obsadil olympijský víťaz z Ria chodec Matej Tóth. Sagana to však vôbec nerozhodilo.

“Vyhral som hlasovanie u ľudí a (v hlasovaní novinárov) som bol druhý za Maťom Tóthom. Neprekáža mi to, každý z nás je dobrý v tom, čo robí. Maťo vyhral zlato na Olympiáde, najväčšom podujatí pre športovca, čo môže dosiahnuť. Myslím si, že hlasovanie dopadlo dobre a som hrdý, že som mohol byť druhý,” cituje Petra portál Pluska.sk.

Na sociálnej sieti sa obľúbený cyklista už stihol pochváliť aj vianočným darčekom. A dostal, ako inak, bicykel. Ale parádny! „Vyzerá to tak, že som tento rok poslúchal. Pod stromčekom som si na sezónu 2017 našiel perfektný majstrovský Venge ViAS od Specialized Bicycles v štýle Bora-hansgrohe,“ napísal šťastný Sagan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM