Šport

SVET O SLOVENSKU: Katka Saganová boduje krásou i múdrosťou

Francúzske médiá sú v ošiali z cyklistu Petra Sagana a nevynechávajú ani jeho ženu Katku. Obdivujú jej výzor modelky i “šialenú” povahu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Katka Saganová boduje krásou i múdrosťou
Zdroj: internet

Katka, ktorá už hrdo nosí priezvisko Saganová, je po boku nášho najlepšieho cyklistu už niekoľko rokov. Nie je však iba jeho “ozdobou” a gazdinou, ako to často pri manželkách športovcov býva. Francúzsky denník Direct Matin oceňuje jej komplexnú osobnosť.

Nie je v tieni

“Katarína Smolková zdieľa život so slovenským šprintérom už niekoľko rokov. Hrdličky dokonca spečatili svoju lásku aj manželstvom v novembri 2015,” začína svoj článok Direct Matin.

Denník oceňuje, že Katka nie je len naivná kráska bez rozumu. “Blond, štíhla a športový typ – to všetko je Katka Saganová, ktorá nezostáva na Tour de France bez povšimnutia.” Článok spomína, že v roku 2007 sa zúčastnila aj na súťaži Miss Slovensko, ale to zďaleka nie sú jej hlavné prednosti.

“Pekná blondínka sa nemusí spoliehať len na svoj fyzický vzhľad. Ovláda niekoľko jazykov – slovenčinu, nemčinu, angličtinu, češtinu a francúzštinu,” vymenováva obdivne Direct Matin. Dodáva, že Katka je skrátka “hlavička” a môže sa pochváliť aj vysokoškolským diplomom z finančníctva a investícií.

Čítajte aj: FANDÍME SAGANOVI: Hlas či fotka, ako Peťovi drukujete. Super ceny sú na dosah

Obaja sú šialení

Katkinou najlepšou životnou investíciou je však bezpochyby jej manžel, Peter Sagan. Top slovenskému cyklistovi sa tento rok na Tour de France skutočne darí. A na budúci rok by sa mohol stať najlepšie zarábajúcim cyklistom na svete! Nový kontrakt s tímom Bora mu vynesie ročne šesť miliónov eur.

Manželia Saganovci sú zjavne šťastný pár, ktorý sa nemôže sťažovať na životný nesúlad. “Keďže je Katka rovnako šialená ako jej manžel, nemá problém podporovať jeho výstrelky a dokonca sa na nich aj podieľať,” píše Direct Matin.

Denník popisuje vtipné video, kde si Saganovci “brilantne” zahrali slávnu scénku z muzikálu Pomáda a úspešne ho zdieľali na sociálnych sieťach. Ich krása, zmysel pre humor a úspechy v živote z nich urobili mimoriadne atraktívny pár doma i v zahraničí.

Čítajte aj: TIPY NA VÍKEND: V znamení slovenských tradícií i vône fizolňačky

Sagan video
1
Galéria
Katka Saganová
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM