Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Keď Litovci objavujú slovenský chlieb

Tradičný kváskový chlieb, kroasanty, ale aj štrúdle a iné pečivo prináša na baltický trh slovenská spoločnosť Ambropek. Litovčania sa tešia na kvalitné a tradičné receptúry .

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Keď Litovci objavujú slovenský chlieb
Zdroj: TASR

Slovenské firmy si razia cestu aj na zahraničné trhy, čo dokazuje, že kvalita sa presadí aj v cudzokrajnej konkurencii. Litovský portál Delfi píše, že do pobaltskej krajiny vstupuje slovenský pekárenský výrobca Ambropek. Jeho majitelia uvádzajú, že ich posolstvom je prinášať zákazníkom “starý dobrý chlieb” upečený poctivým spôsobom bez potreby pridávať konzervanty a emulgátory. Vyrábajú tradičné produkty technológiou budúcnosti. Využívajú súčasnú vlnu obľúbenosti kváskového pečenia, čo je zrejme najstaršia pekárenská technológia, ktorú oceňujú aj odborníci na zdravú výživu.

Veľká expanzia

Delfi uvádza, že slovenský Ambropek poskytol litovskej spoločnosti UAB Nexus Operations exkluzívne práva na predaj jej výrobkov v pobalstkých krajinách: “Sme radi, že môžeme vstúpiť na litovský, lotyšský a estónsky trhy so zdravými a kvalitnými pekárenskými výrobkami. Výnimočný dôraz na receptúry a nemeniaca sa kvalita sú obchodnou značkou Ambropeku,” cituje litovský portál predstaviteľa spoločnosti UAB Nexus.

Ďalej uvádza, že slovenská firma už poskytla práva na predaj viac ako 400 pekárňam a v regióne strednej a východnej Európy patrí medzi spoločnosti, ktoré uskutočnili najväčšie investície do výrobných technológií. “Je to spoľahlivý partner a dodávateľ pre takých obchodných gigantov ako sú Kaufland, Billa, Tesco, Rewe-Penny Market a ďalší,” píše Delfi.

Rasa Petrauskiené z Nexus Operations dopĺňa, že “každý si zaslúži čerstvé pekárenské výrobky z prírodných surovín.” Preto chlieb a pečivo s receptúrami od Ambropek budú bohato dostupné v obchodných reťazcoch vo všetkých troch pobaltských krajinách.

Široký sortiment

Ambropek si zakladá svoju reputáciu na dlhom a prírodnom fermentačnom procese, vďaka čomu je jeho chlieb ľahko stráviteľný a produkty zostávajú čerstvé a svieže dlhší čas. “Sortiment značky Ambropek pozostáva z viac ako 160 rôznych pekárenských výrobkov, vrátane kváskového chleba, maslových kroasantov, drobného pečiva a dokonca aj štrudlí a pizze,” píše portál. Upresňuje, že spoločnosť The Nexus Operations sa snažila vybrať produkty, ktoré zohľadnia špecifické chute Litovčanov a ich susedov. Do predaja sa tak dostane cesnakový chlieb, ako aj chlieb so zníženým obsahom uhľohydrátov, ďalej zdravé kroasanty so slivkovou plnkou a mini pečivo so špenátovo – syrovou náplňou.

Portál pripomína aj históriu Ambropeku, ktorá sa začala písať v roku 1991. “Neustály dôraz na potreby zákazníkov, ako aj prirodzenú výrobu, chuť a technológie urobili z firmy lídra na trhu vo svojom regióne.” Aktuálne by sa slovenská pekárenská firma so sídlom v Dunajskej Strede chcela rovnako výrazne presadiť aj na severskom trhu pobaltských krajín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM