Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Krásna Sklenaříková našla šťastie v charite

Má nielen dokonalú tvár a najdlhšie nohy na svete, ale evidentne jej nechýba aj srdce. Slávna topmodelka z Brezna je už 18 rokov tvárou Červeného kríža.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Krásna Sklenaříková našla šťastie v charite
Zdroj: Facebook

Francúzi ju milujú a ona nikdy nezabudne zdôrazniť svoj slovenský pôvod. Aj v poslednom v rozhovore pre portál Aleteia.org spomína, že jej rodina na Slovensku už v minulosti úzko spolupracovala s Červeným krížom a preto je šťastná, že aj ona má tú možnosť vo Francúzsku. V krajine sa momentálne rozbieha veľká verejná zbierka pre túto charitatívnu organizáciu a práve Adriana je jej tvárou.

Som tam šťastná

„Je esom v rukáve francúzskeho Červeného kríža. Jej meno je už neoddeliteľné od tejto úžasnej organizácie,“ píše Aleteia.org na adresu Adriany Sklenaříkovej. „Človek musí byť očarený jej akčnosťou, láskavosťou a oddanosťou. Je to už 18 rokov, čo pracuje pre Červený kríž.“

Adriana sa v rozhovor vyznáva, že od začiatku veľmi túžila spojiť svoje meno s touto organizáciou. „Je to krásna príležitosť urobiť niečo dôležité a užitočné,“ hovorí top modelka. Pre slovenský Červený kríž vraj kedysi dávno pracovala aj jej babička ako zdravotná sestra a matka ako lekárka.

Na začiatku však nemala spoluprácu istú. Červený kríž sa rozhodoval medzi viacerými modelkami, ktoré chcel angažovať na popularizáciu svojich aktivít. Napokon vyhrala Adriana. Pomohol jej aj fakt, že kedysi absolvovala tri roky štúdia medicíny, takže humanitárne aktivity jej neboli cudzie. „Som im za to naozaj vďačná, veľmi som sa chcela angažovať týmto smerom, robí ma to šťastnou,“ hovorí krásna Slovenka.

Je to ako rodina

Na začiatku účinkovala Sklenaříková v televíznom spote, kde predvádzala ako poskytnúť človeku prvú pomoc. Efekt bol vysoký, keďže ľudí pritiahla jej slávna tvár. Červený kríž mohol oslavovať, že prekonal počiatočné obavy: „Najprv sa toho trochu báli. Je to veľmi seriózna organizácia. Angažovať nejaké osobnosti nebolo súčasťou ich filozofie,“ spomína Adriana.

Dnes už je ich spolupráca preverená časom a topmodelka dúfa, že aj počas tohtoročnej zbierky prinesie svoje ovocie. Do ulíc sa rozíde 58 tisíc dobrovoľníkov, ktorí budú vyberať príspevky. Minulý rok takto vyzbierali 2,6 milióna eur. „Červený kríž je už ako moja rodina, nemohla by som ho opustiť,“ dodáva Adriana.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM