Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ktorý český minister dovolenkuje na Dunajci?

Žiadne more ani exotika! Významný český politik si nevie vynachváliť letný oddych na Slovensku. Na sociálnej sieti sa pochválil krásnymi fotkami a všetkým túto lokalitu odporúča.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ktorý český minister dovolenkuje na Dunajci?
Zdroj: TASR

V Česku sa politici už naplno venujú predvolebnej kampani, keďže na jeseň budú voliči nanovo rozdávať politické karty. Možno aj tento fakt spôsobil, že sa snažia dovolenkovať naozaj skromne, aby podporili svoj imidž “politikov z ľudu.” Väčšina sa už na sociálnych sieťach chváli svojimi fotkami z dovoleniek v lone domácej prírody, niektorí dokonca stanovali a točili zmrzlinu pre deti… Jeden člen českého kabinetu si to zamieril na Slovensko a veru chválou nešetril.

Nádherná príroda, bodrí ľudia

Prehľad dovolenkových destinácií českých ministrov a významných politikov priniesol český portál Echo24.cz. “Minister pôdohospodárstva Marian Jurečka (KDU-ČSL) vycestoval mimo republiku a plavil sa po rieke Dunajec na slovensko-poľskej hranici,” píše portál.

“Tri dni na Dunajci boli úžasné, nádherná príroda, bodrí miestni ľudia, proste bol to skvelý relax. Dunajec a okolie môžem naozaj odporučiť na aktívnu dovolenku,” pochvaľoval si na svojom konte na sociálnej sieti minister Jurečka. Pre porovnanie – jeho slovenská kolegyňa Gabriela Matečná (SNS) si minulý rok vybrala naopak veľmi exotickú dovolenku. S manželom cestovali po Ázii.

Zmrzlina aj nafukovací čln

Hotové slohové práce píše na sociálne siete o svojej dovolenke predseda hnutia ANO Andrej Babiš. Leto využíva na cestovanie po republike a naháňanie voličov rôznymi spôsobmi. “Zašiel som na základnú školu do Liberca a všetkým deckám, ktorým sa podarilo skončiť školský rok s vyznamenaním, som osobne točil zmrzku… Musím sa priznať, že točiť zmrzlinu mi ide oveľa lepšie ako pivo,” priznáva sa Babiš.

Dovolenkuje aj česká hlava štátu Miloš Zeman a treba uznať, že na luxus si rozhodne nepotrpí. Už tradične si užíva leto na Vysočine, kde dlhé roky vlastní dom. Horúce dni trávi veľmi jednoducho – buď sedí na lavičke a len tak hľadí do vody miestneho rybníka, alebo sa odhodlá na ráznejšiu akciu. S pomocou svojich bodyguardov nasadne do malého žltého nafukovacieho člnu a len tak sa hojdá na hladine… Zábery polonahého prezidenta v malom člne už obleteli české médiá a zabávajú verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM