Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Môže muž znásilniť dve ženy?

Na filipínskom ostrove Cadlao sa dve turistky stali obeťou miestneho muža, ktorý ich ako sprievodca priviezol na člne. On sa však bráni, že všetko bolo inak a vinu hádže na ženy.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Môže muž znásilniť dve ženy?
Zdroj: TASR

Ostrov Cadlao je označovaný aj ako malé Tahiti. Jeho očarujúca exotická krása priťahuje turistov ako magnet. Biely piesok, palmy, čisté pláže a plytké more s čarovnými ko­rálovými útesmi prilákali aj partiu slovenských turistov. Prenajali si loď s miestnym sprievodcom, ktorý ich do tohto malého ostrovného raja priviezol. Podľa výpovede dvoch Sloveniek si však neskôr za svoje služby chcel vziať viac, ako mu boli ochotné dať. O téme píše filipínsky portál Inquirer.net.

Sexuálny agresor

V tú tropickú noc sa na ostrove Cadlao niečo stalo, ale verzie tohto incidentu sa rozchádzajú. „Dve Slovenky podali trestné oznámenie za znásilnenie na ich sprievodcu v člne, ktorý ich mal sexuálne napadnúť na ostrove neďaleko mesta El Nido,píše Inquirer.net.

Slovenky prišli na ostrov aj s mužskými partnermi, takže neboli osamotené. Lenže neskôr večer odišli muži niečo nakúpiť do neďalekého mesta a ženy zostali na pláži len s filipínskym sprievodcom. „Ženy spali vo svojich stanoch, keď ich Romulo Arnosa (30) napadol a sexuálne obťažoval, zatiaľ čo ich partneri boli preč,“ cituje portál slová filipínskeho policajného vyšetrovateľa Lopeza.

Bolo to inak?

Lenže Filipínčan sa bráni, že celý incident sa odohral úplne inak. „Arnosa poprel uvedené obvinenia a vyhlásil, že to boli ženy, ktoré ho začali zvádzať. Vraj boli opité a nahé pred svojim stanom. Viac detailov k svojej výpovedi však odmietol uviesť,“ píše portál.

Slovenky už absolvovali aj krížový výsluch a celý prípad poputuje pred sudcu. Čitatelia v komentároch pod článkom sa však pozastavujú nad tým, ako mohol jeden muž znásilniť dve ženy. Píšu, že priemerný Filipínec je ešte o niečo nižší ako priemerná Slovenka a podľa ich názoru preto nie je možné, aby sa mu nedokázali ubrániť. Iní sa ich však zastávajú a tvrdia, že ak boli opité, logicky sa nemohli efektívne brániť. Nedá sa ani vylúčiť, že ženy namietajú len pokus o znásilnenie a obťažovanie, pričom Filipínčanovi sa jeho chúťky nepodarilo dotiahnuť dokonca.

Čokoľvek sa stalo, miestny guvernér Alvarez berie incident vážne. Ak by sa rozšírilo, že oblasť je nebezpečná pre ženy, mohlo by to ohroziť turizmus, ktorý je dôležitým zdrojom príjmu krajiny. „Toto sa nikdy nemalo stať. Chcem hovoriť s kompetentnými orgánmi a uistiť sa, že robia všetko preto, aby sa už podobný incident neopakoval,vyhlásil Alvarez.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM