Futbal

SVET O SLOVENSKU: Na náš zápas s Anglickom príde aj princ William! Bezpečnostné opatrenia budú maximálne

Viac ako dvetisíc policajtov, vojakov a ochrankárov bude dozerať na zápas slovenskej a anglickej futbalovej reprezentácie na šampionáte Euro 2016 vo Francúzsku.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Na náš zápas s Anglickom príde aj princ William! Bezpečnostné opatrenia budú maximálne
Zdroj: internet

Už zajtra to vypukne – slovenský futbalový výber sa predvedie na majstrovstvách Európy. Svoje “výkony” sa však chystajú predvádzať aj slovenskí futbaloví chuligáni, z ktorých majú Briti už vopred obavy. Očakáva sa, že zápas Slovensko – Anglicko 20. Júna v Saint- Étienne bude poznačený divokými zrážkami fanúšikov. Francúzi preto avizujú mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

Kráľovská účasť

Francúzsky portál France blue informuje, že zápas svojich krajanov s výberom Jána Kozáka si do Saint- Étienne príde pozrieť aj britský následník trónu princ William. Zatiaľ nie je isté, či sa k nemu pripojí aj jeho manželka Kate. Každopádne, anglickí úradníci už dohadujú kráľovskú návštevu s francúzskou stranou.

PREČÍTAJTE SI AJ: SVET O SLOVENSKU: Briti sa boja brutálnych slovenských futbalových fanúšikov

Výnimočné opatrenia

Na anglicko – slovenské stretnutie bude dohliadať viac ako dvetisíc policajtov, ochrankárov a ďalších bezpečnostných zložiek. Dôvodom sú obavy zo slovenských ultras.

“Očakáva sa, že 20. jún bude naozaj výnimočný deň, keďže slovenskí futbaloví chuligáni už oznámili, že sa chystajú na zrážky s anglickými hooligans,” píše France blue.

Francúzom dokonca prídu na pomoc anglickí policajti. “Využijeme aj nasadenie zahraničných bezpečnostných síl a špecialistov na boj proti futbalovým chuligánom,” hovorí miestny predstaviteľ regiónu Mahamadou Diarra pre France blue. Portál dodáva, že pri tejto špeciálnej príležitosti budú policajti naozaj nekompromisní voči akýmkoľvek narušeniam poriadku.

Počas zápasu budú zakázané dymovnice, petardy a sklenené fľaše. Tie sa nesmú objaviť ani v okolí štadióna a v centre mesta. Miestne úrady zriadia aj “strediská vytriezvenia” pre fanúšikov, ktorí to preženú s alkoholom.

PREČÍTAJTE SI AJ: SVET O SLOVENSKU: Čo očakávajú Walesania od zápasu so Slovenskom? Stávky sú tesné

SVET O SLOVENSKU: Na zápas Slovenska s Anglickom príde aj princ William
8
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM