Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Opäť sme sa vyznamenali - alkoholom a divokou jazdou

Roman Berko britského sudcu prosil, aby ho nezatváral do basy, pretože má tehotnú ženu a malé deti. Nepomohlo. Za rýchlu jazdu v opitosti pôjde za mreže.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Opäť sme sa vyznamenali - alkoholom a divokou jazdou
Zdroj: TASR

“Ste hrozbou pre túto spoločnosť,” vyhlásil britský sudca a Slováka žijúceho v meste Spondon bez milosti poslal za mreže na štyri mesiace.

Roman Berko totiž nešoféroval ako cestný pirát prvýkrát. Bohužiaľ, takéto prípady opitých Slovákov za volantom nie sú na britských ostrovoch ojedinelé. Kazia tým povesť už aj tak nechcených pracovníkov z východnej Európy.

Návrat z večierka

Berko šoféroval svoje BMW, keď ho o 01:20 ráno zastavila policajná hliadka. Príslušník si všimol, že auto prekročilo povolenú rýchlosť.

“Keď obžalovaný vystúpil z auta, chcel odkráčať preč. Policajt ho zatkol a pri výsluchu priznal, že sa práve vracal z večierku, kde pil alkohol, najmä vodku,” zaznelo podľa portálu Derby Telegraph na súde.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Trump vraj pomohol pornoherečke, ktorá má korene na Slovensku

Aby toho nebolo málo, Berko už mal zákaz šoférovať pre predchádzajúce incidenty. Rovnako problémovo sa správal aj keď žil v Belgicku. Na súde odznelo, že aj tam mal niekoľko záznamov za jazdu pod vplyvom alkoholu.

“Ste ako nehoda, ktorá sa skôr alebo neskôr stane, hrozba pre spoločnosť, ktorá sústavne ignoruje predpisy o alkohole za volantom. Neustále šoférujete bez poistenia a v tomto prípade ste mali aj zákaz sadať si za volant a išli ste dvojnásobnou povolenou rýchlosťou,” vyhlásil sudca.

Prosby nepomohli

Berko priznal svoju vinu a snažil sa sudcu obmäkčiť, aby ho neposielal za mreže. Jeho obhajca zdôrazňoval, že pracuje na polovičný úväzok a uplatňuje si daňový bonus na dieťa. Do hry na city zatiahol aj ženu.

“Má manželku, ktorá je na ňom silno emocionálne závislá a malé deti. Je to jeho druhé manželstvo a žena je tehotná. Prežila dopravnú nehodu a okamžité uväznenie jej muža by malo vplyv na jej osobnosť i rodinu,” vyhlásil obhajca.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Slávneho britského pedofila poslal do basy aj náš súd

Jeho klient vraj priznáva, že urobil zlú vec a šéférovať mal jeho spolujazdec. Prečo si však napokon sadol za volant on sám a v opitom stave, vysvetliť nedokázal. Ešte dodal, že si mali vziať taxík, ale napokon plán zmenili.

Sudca bol však neoblomný. “Ak budete pokračovať v tom, čo robíte, nevyhnutne vážne zraníte, alebo zabijete seba, či iného nevinného účastníka premávky.” Preto Berkovi naparil nielen štyri mesiace basy, ale aj viac ako tri roky zákaz šoférovať a pokutu 115 libier.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM