Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Opísala letuška Jana svoju smrť v knihe?

Bola krásna, mladá a úspešná. No jej mŕtve telo policajti našli až potom, ako neznesiteľný zápach rozkladajúcej sa mŕtvoly začal obťažovať susedov. Ako zišla zo sveta je záhadou...

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Opísala letuška Jana svoju smrť v knihe?
Zdroj: TASR

Český portál Blesk.cz píše o tragickom príbehu Slovenky Jany (34) z Ľubice, ktorá za nevyjasnených okolností zomrela osamotená za dverami svojho bytu v Bratislave. Živila sa dlhé roky ako letuška a vo voľnom čase napísala aj knihu *“Tigrom sa nesníva,*” v ktorej akoby vopred dala kľúč k rozlúšteniu svojej smrti. Polícia stále prípad vyšetruje a viac svetla do spôsobu, ako Jana zišla z tohto sveta, môže vniesť aj nariadená pitva.

Krásna a nešťastná?

Jana mala prácu, o ktorej sníva mnoho dievčat a mladých žien. Už počas školy sa stala letuškou a precestovala celý svet. “Rozišla som sa s priateľom a tak jedno dalo druhé – odišla som zo školy a vrhla som sa na kariéru letušky. Neľutujem to ani dnes. Veď keď moji spolužiaci dokončili ročník, ja som už mala dvakrát obletený svet,” cituje Janu portál Blesk.cz. Takéto vyjadrenie poskytla v jednom rozhovore ešte v roku 2015.

Českí novinári sa pozreli aj na Janinu knihu “Tigrom sa nesníva,” ktorá vraj nepôsobí veľmi optimisticky. “Keby ste ju čítali, tak vás zamrazí. Je o týraní žien, o mužoch – podvodníkoch, ktorí lákajú ženy na rande a potom pre ne môžu byť nebezpeční. Ukážu sa ako psychopati,” uviedlo pre Blesk.cz nakladateľstvo Motýľ, kde kniha vyšla.

Ešte mrazivejšie pôsobí priznanie dnes už mŕtvej autorky, že svoju knihu založila na skutočných udalostiach, aj keď už nepriblížila, či ide o jej vlastné negatívne skúsenosti s mužmi, alebo sa len nechala inšpirovať nejakou kamarátkou.

Tragický koniec

Český portál si kladie otázku, či Jana v knihe neopísala aj vlastnú smrť. Knižná hrdinka sa totiž pokúsi o samovraždu a o život napokon prišla aj autorka. Či však išlo aj v jej prípade o samovraždu ešte nie je zrejmé. Polícia prípad vyšetruje ako usmrtenie. Vzhľadom k okolnostiam, za akých našli jej bezvládne telo, sa nedá vylúčiť ani nešťastná náhoda, či zlyhanie organizmu.

“Polícia našla jej telo v bratislavskom byte 20. októbra. Na miesto dorazila potom, ako sa susedia v dome začali sťažovať na zápach. Z toho sa dá usudzovať, že telo letušky sa v byte nachádzalo dlhší čas, až zápach z mŕtvoly začal prerážať na chodbu,” píše Blesk.cz .

Janu nikto nehľadal, pretože zrejme žila sama a už dlhší čas nebola v kontakte s rodinou ani kamarátmi. Podľa vyjadrenia jedného z jej známych to bolo milé dievča plné života a takýto tragický koniec je naozaj prekvapivý.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM