Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Opitá v protismere narazila do policajtov

Tomu sa povie smola a ešte väčšia hlúposť! Mladá žena sa nielen posadila za volant totálne pod obraz, ale ešte aj narazila do policajtov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU:  Opitá v protismere narazila do policajtov
Zdroj: TASR

Slováci sú už vo svete známi svojou náklonnosťou k alkoholu a osobitne za volantom. Niektorí sa dokonca spití do bezvedomia odhodlajú pilotovať aj lietadlo so stovkou pasažierov na palube, ako to nedávno dokázal už odsúdený slovenský pilot Miroslav Gronych v Kanade. Nebýva však zvykom, aby sa do takejto ošemetnej situácie dostala žena. Vo Francúzsku sa to nedávno jednej Slovenke podarilo.

To musela byť noc!

Francúzsky portál Franceinfo píše o neuveriteľnej nehode 26 ročnej Slovenky v meste Annecy. Keďže incident sa stal skoro ráno, zrejme sa vracala z poriadne bujarého žúru: “V nedeľu pred siedmou hodinou zažili dvaja miestni policajti vtipné stretnutie na kruhovom objazde hneď vedľa policajnej stanice,” píše portál.

Slovenka vraj vošla na kruhový objazd do protismeru a vrazila priamo do policajného auta. Portál o udalosti píše s ľahkým humorom, pretože až taká súhra okolností sa naozaj nevidí často. Slovenka zrejme išla pomaly, pretože pri nehode sa našťastie nikto nezranil.

Dievčina bola zjavne opitá, čo v zápätí ukázala aj dychová skúška. V krvi jej namerali až 3,3 promile, čo je naozaj dosť aj na veľkého chlapa. “Až vytriezvie, bude môcť opustiť policajnú stanicu, ale peši,” dodáva francúzsky portál. Slovenka vraj nehovorila po francúzsky, čo veľmi komplikovalo komunikáciu. Portál už neuvádza, či mladú ženu čaká aj súd, prípadne akú pokutu dostala.

Národ alkoholikov?

Podobných prípadov opitých vodičov so slovenským pasom je v zahraničí neúrekom. Najviac ich prichádza z Veľkej Británie, kde žije početná slovenská komunita. Nedávno sa v britskýc médiách riešil prípad 36-ročného Slováka z mesta Witham. Riadenie svojho Forda Mondeo nezvládol na ceste A12 zhruba o 7:30 ráno a na mieste bol mŕtvy. Už v tomto čase mal podľa výsledkov pitvy v krvi viac ako dve promile alkoholu.

Ďalší Slovák sa zasa ráno o 3:30 vracal v Anglicku z cigánskeho bálu tiež s dvoma promile alkoholu v krvi. Na semafore takmer zaspal na volante a všimli si ho policajti. Keď k nemu pristúpili, nebol schopný im ani odpovedať. Oči mal podliate krvou a takmer zavreté. Mal problém vôbec rozprávať a sotva sa udržal na nohách. Niekoľkokrát spadol a policajti ho museli zdvíhať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM