Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Pobožný Sagan sa stretne s pápežom

Takéto prijatie sa skutočne nedostane hocikomu a slávny slovenský cyklista si trúfa ešte na viac – chce pápeža požiadať, aby mu pokrstil prvorodeného syna Marlona.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Pobožný Sagan sa stretne s pápežom
Zdroj: TASR

Petrovi Saganovi sa naozaj plnia sny a jeden z nich si pôjde splniť už 24. januára priamo do Vatikánu. Taliansky portál La Gazzetta dello Sport informuje, že vďaka vplyvným kontaktom si slovenská cyklistická hviezda podá ruku s pápežom Františkom. Informáciu okamžite prebrali aj ďalšie športové médiá a niektorí skalní Petrovi fanúšikovia to komentujú slovami, že “pápež sa konečne stretne so skutočným Bohom…” Pre pobožného Sagana to nepochybne bude veľký zážitok.

Nábožná rodina

Taliansky denník La Gazzetta dello Sport píše, že pre Sagana bude stretnutie s pápežom mimoriadnou chvíľou. “Je veľmi nábožný, podobne ako celá jeho rodina. Jeho otec s ním pravidelne cestuje na preteky a keď Peter vyjde z autobusu rozdávať autogramy, spraví mu krížik na čelo,” píše taliansky denník.

Hviezda cyklistiky sa na výnimočnú audienciu u pápeža dostane vďaka Andreovi Calcagnimu. Je to obchodný riaditeľ spoločnosti Volkswagen Italia s prepojením na firmu Specialized. Nepochybne veľkým zážitkom, o ktorom snívajú nielen obdivovatelia umenia a histórie, bude aj súkromná návšteva Sixtínskej kaplnky.

Špeciálna prosba i dar

Peter má v úmysle využiť svoje stretnutie s pápežom aj na špeciálnu prosbu, ktorá má pre neho, ako veriaceho človeka, mimoriadny význam. Chce požiadať pápeža, aby mu pokrstil jeho syna Marlona.

“Akoby na budúce víťazstvá cyklistických pretekov nestačil fakt, že je synom Petra Sagana – trojmesačný Marlon môže dostať požehnanie od ešte vyššej moci,” opisuje túto skutočnosť portál Cyclingweekly­.com.

Cyklistická hviezda nepríde do Vatikánu s prázdnymi rukami. Františkovi prinesie, ako inak, špeciálne upravený bicykel značky Specialized. V tme odráža biele svetlo, má na sebe znak Vatikánu, pápežský erb a argentínsku vlajku s menom Francesco.

Aktuálne sa však Saganovi darilo trochu menej. V Austrálii na prestížnej sérii WorldTour v sezóne 2018 prišiel do cieľa druhej etapy Tour Down Under na štvrtom mieste. V záverečnom špurte sa príliš skoro ocitol vpredu a tak ho zdolal Caleb Ewan z tímu Mitchelton-Scott.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM