Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Šatan vymenil korčule za papuče. Čím žije?

Ako žije hokejová legenda? Miro Šatan v úprimnom rozhovore priznáva, či sa ešte niekedy vráti na ľad a o čom momentálne rokuje so slovenskou reprezentáciou.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Šatan vymenil korčule za papuče. Čím žije?
Zdroj: TASR

Miro Šatan sa slovenským hokejovým fanúšikom postaral o mnohé nezabudnuteľné chvíle a právom patrí medzi žijúce legendy. Víťaz Stanley Cupu, majster sveta a trojnásobný majster slovenskej extraligy je dnes už na hokejovom dôchodku, ale doma ani vo svete sa na neho rozhodne nezabudlo. Vo veľkom rozhovore pre český portál aktualne.cz spomínal na najkrajšie góly a prezradil aj plány do budúcnosti.

Žijúca legenda

Slovan Bratislava nedávno zaradil Šatana do svojej hokejovej siene slávy. Ocitol sa tak v spoločnosti takých hviezd ako Jozef Golonka, Vladimír Dzurilla, Dárius Rusnák, či Zdeno Cíger. Pôvodne sieň slávy zdobilo aj meno Petra Šťastného, ale ten požiadal klub o vyradenie.

Miro Šatan voči tomu žiadne výhrady nemá a v rozhovore to označil za poctu. Odpovedal aj na otázku, či mu nechýba oslavné skandovanie jeho mena plnou arénou:

“To je niečo, čo musí hráčom po skončení kariéry chýbať… Nebude mi chýbať cestovanie, tréningy, prehry a zranenia, ktoré hokej prináša a nedá sa im vyhnúť. Ale také príjemné chvíle ako je vyhrávanie zápasov, dávanie gólov, alebo hranie pred plným štadiónom sú veci, ktoré chýbajú. Rád by som to zažíval každý deň, ale bohužiaľ, nie je to možné,” hovorí Miro pre aktualne.cz.

Z jeho bohatej kariéry mu v pamäti najviac utkveli momenty ako výhra Stanley Cupu a okamih, keď dostali pohár na svetovom šampionáte v Göteborgu. Zaspomínal si aj na svoje špecifické góly, ktoré označil ako “blafáky do bekhendu” a tiež tie, ktoré strelil na majstrovstvách sveta v play-off.

Zdroj: TASR

Žiadne veľké plány

Hokejová legenda si už tri roky užíva voľno, ktoré mu počas aktívnej kariéry tak veľmi chýbalo. Korčule si už zrejme obuje len počas nejakého exhibičného zápasu. “Pri inej príležitosti to už nevidím,” dodal Šatan. Priznáva, že momentálne nemá žiadne veľké plány ani ambície a užíva si hokejový dôchodok.

“Je príjemné byť pánom svojho času. Snažím sa ho tráviť najmä so svojimi deťmi a rodinou. Pomáham aj mládežníckemu družstvu, kde hrá môj syn. Niekedy s ním chodím aj na ľad. Snažím sa mu odovzdať skúsenosti do budúcnosti.”

Úplne bez plánov však Šatan zrejme nebude. Pre aktuálne.cz priznal aj rokovania o možnej spolupráci so slovenskou hokejovou reprezentáciou:

“Chcem novému vedeniu nejakým spôsobom pomôcť. Stretli sme sa a dohodli sa na ďalšej schôdzke. Budeme sa o tom ešte ďalej baviť, aby sme našli nejakú formu spolupráce… Môže to byť všetko alebo nič.”

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM