Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Sériového homosexuálneho vraha nezastavilo ani väzenie

Svoje obete si vyhľadával na internete, neskôr ich zdrogoval a znásilnil. O život pripravil aj mladého Slováka žijúceho vo Veľkej Británii.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Sériového homosexuálneho vraha nezastavilo ani väzenie
Zdroj: internet

Britské médiá sú šokované prípadom sériového vraha Stephena Porta (na hlavnej snímke vpravo). Polícia ho usvedčila z vraždy prvého mladého chlapca, skončil za mrežami, ale tým to neskončilo. Po odpykaní polovice trestu sa dostal na slobodu a potom pripravil o život ďalších troch mužov. O prípade informuje britský dennik The Sun.

Slovenská obeť

Stephen Port pracoval ako kuchár. Vzrušoval ho sex s mladými mužmi v bezvedomí. Priťahovali ho najmä drobné mladícke typy, ktoré vyhľadával na internetových zoznamkách. Chlapcom za sex ponúkal aj nemalé peniaze.

Portál The Sun píše, že jednou z jeho obetí bol aj Slovák Gabriel Kovari, ktorý dlhodobo žil vo Veľkej Británii. Vrah mu podal veľkú dávku tanečnej drogy GHB, ktorú mladí ľudia užívajú v nočných podnikoch. Obrovské množstvo však mladíka pripravilo o život.

Stephen Port mladého Slováka následne zneužil a do ruky mu vložil falošný list na rozlúčku, aby to vyzeralo ako samovražda. Dokonca sa pokúsil z jeho vraždy vyťažiť alibi aj pre zabitie ďalšej svojej obete – list napísal tak, aby to vyzeralo, že Kovari je vrahom.

Basa nepomohla

Je zarážajúce, že britská polícia i justícia o Portovi vedeli a nezabránili mu zabiť ďalších troch mužov. Život im totiž vzal až po svojom prepustení z väzenia, kde si odsedel štyri mesiace za vraždu prvej svojej obete. Bol to mladý študent módneho dizajnu Anthony Walgate.

Jeho telo Port pohodil neďaleko svojho domu a policajtom tvrdil, že ho nepoznal. Neskôr však vyšlo najavo, že si spolu na sociálnej sieti dohovorili sex za 800 libier.

Mladík dokonca po ceste k svojmu vrahovi zaslal kamarátovi žartovnú sms správu, v ktorej mu píše, že dostal prácu a čoskoro bude mŕtvy. V tej chvíli ani netušil, že sa jeho slová naozaj vyplnia.

Polícia teda Porta z vraždy mladíka usvedčila, ale dostal len osem mesiacov za mrežami, z ktorých si odsedel štyri. Ďalších troch mladých mužov zabil až potom, dokopy však zneužil dvanásť mužov. Za svoje skutky stojí opäť pred súdom, ktorý má podľa britského portálu trvať osem týždňov.

Sériového homosexuálneho vraha nezastavilo ani väzenie
4
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM