Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Tenisové hviezdy sa lúčia s Hantuchovou

Krásna a úspešná slovenská tenistka oznámila odchod z profesionálneho tenisu a reakcie na seba nenechali dlho čakať. Mnohým kolegom bude chýbať.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Tenisové hviezdy sa lúčia s Hantuchovou
Zdroj: TASR

Daniela Hantuchová vie, kedy je čas odísť. Vo svojich 34 rokoch odchádza na tenisový dôchodok, ale bielemu športu sa bude venovať aj naďalej. Minimálne ako komentátorka zápasov. Na sociálnych sieťach sa s ňou dojímavo lúčia priateľky, ktoré tiež kedysi dominovali bielemu športu. Svet sa však točí ďalej a v tejto chvíli je na kariérnom výslní iná slovenská tenistka – Magdaléna Rybáriková.

Má na čo spomínať

Hantuchová má za sebou naozaj bohatú kariéru. Je jedna z piatich hráčok tenisovej histórie, ktorým sa podarilo získať Grand Slam v zmiešanej štvorhre, to znamená vyhrať všetkých štyri najväčšie tenisové turnaje. Na okruh WTA vstúpila v roku 1999 a za ten čas si vybudovala nielen profesionálne uznanie ale aj veľa priateľstiev.

Portál wtatennis.com priniesol článok o tom, ako sa s ňou lúčia. „Bývalé i súčasné hviezdy WTA vzdávajú hold Daniele Hantuchovej, ktorá oznámila koniec kariéry na Tour,“ píše portál. Zo všetkých pozdravov vybral aspoň dva, ktoré na sociálnych sieťach zverejnila austrálska tenistka so slovenským pôvodom Jarmila Wolfe a víťazka Wimbledonu z roku 2013 Marion Bartoli.

Úžasná hráčka i človek

„Budeš nám chýbať! Si a vždy budeš úžasná hráčka i človek, či už na kurte alebo mimo neho. Som veľmi šťastná, že ťa môžem označiť za svoju priateľku,“ napísala Jarmila Wolfe.

„Úžasná bytosť, tenistka, módna perfekcionistka, priateľka … a ten úsmev! Uži si oddych od WTA, drahá,“ vyznala sa na sociálnej sieti Marion Bartoli. Hantuchová je dojatá a zároveň priznala, že úplne neodchádza, keďže v budúcnosti by si mohla zahrať v rámci Turnaja legiend.

„Som nesmierne šťastná. Myslela som, že to bude najťažšie rozhodnutie môjho života a tak aj bolo. Chvíľu mi trvalo, kým som sa rozhodla urobiť tento krok, ale keď som ho už urobila, cítim veľkú radosť, šťastie a úľavu. Miešajú sa vo mne všetky pocity. Myslím, že som si nemohla vybrať lepší čas,“ cituje Danielu portál.

Tenisový svet však aktuálne tlieska výkonu Magdalény Rybárikovej, ktorá sa ako prvá slovenská hráčka v histórii dostala do semifinále Wimbledonu. Jej úspech popisujú všetky prestížne svetové športové portály a označujú ho za zázračný. Vo štvrtok jej teda držíme palce!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM