Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V Rakúsku nás majú stále za zlodejov z východnej Európy

Viedenskí policajti naďabili na dvoch Slovákov vybavených profesionálnym vlamačským náradím. Prezradila ich hlúpa náhoda.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V Rakúsku nás majú stále za zlodejov z východnej Európy
Zdroj: TASR

Slováci odmietajú prijímať migrantov utekajúcich pred vojnou, pretože sa, okrem iného, boja zvýšenej kriminality. V susednom Rakúsku sú to však samotní Slováci, ktorí sú často spájaní s krádežami a ďalšou drobnou kriminalitou. Dokazuje to aj posledný prípad, na ktorý poukázal portál Vienna.at.

PREČÍTAJTE SI AJ: SVET O SLOVENSKU: Dobrá správa! Kia aj Peugeot zvýšia výrobu, no zatiaľ to taja

Hlúpa náhoda

Všetko sa začalo v noci nevinnou policajnou kontrolou auta s dvoma pasažiermi v dvanástom viedenskom obvode Meidlingu. “Šofér ukázal slovenský vodičský preukaz a policajtovi vtedy náhodou padol do oka aj falošný nemecký občiansky preukaz. Následne našli medzi ich dokladmi aj falošný nemecký vodičský preukaz,” píše Vienna.at.

PREČÍTAJTE SI AJ: SVET O SLOVENSKU: Našinci pracujú vo Veľkej Británii ako otrokári aj otroci

Policajtom nebolo viac treba a auto začali prehľadávať. Našli celkom slušnú zlodejskú výbavu – rukavice, kukly, náradie vhodné na otvorenie bytu, elektrický paralyzér, plynovú pištoľ, nôž a paprikový kaser.

Bonusom bolo, že po spolujazdcovi už dlhšie pátral rakúsky súd vo Wiener Neustadt pre rôzne vlámania a krádeže. Oboch Slovákov policajti zatkli.

Našinci plnia väznice

Správa prišla len pár dní po tom, ako rakúska polícia zatkla v Hainburgu ďalšieho Slováka – Petra Puškára. V jeho prípade však nešlo o zlodejské kúsky na rakúskom území. Brata známej moderátorky zadržali na základe európskeho zatykača. Doma na Slovensku už na neho čaká obžaloba z daňových podvodov s DPH za tri milióny eur.

PREČÍTAJTE SI AJ: SVET O SLOVENSKU: Košičan presviedča Britov, aby vystúpili z EÚ. Sám je pritom imigrant

Puškár je za mrežami s ďalším slovenským väzňom – Sergejom Kucherenkom. Toho by tiež rakúska strana mala čoskoro vydať na Slovensko, kde sa má postaviť pred súd pre finančné podvody za osem miliónov eur.

Prípadov pribúda

Zrušenie hraničných kontrol v rámci Schengenského priestoru pritom našincov v kradnutí ešte viac posmelilo. Podľa slovenského ministerstva vnútra trestná činnosť Slovákov na území Rakúska od roku 2008 stále stúpa.

“Občania Slovenskej republiky sa dopúšťajú najmä majetkovej trestnej činnosti. Väčšinou ide o krádeže páchané prevažne turistami. Známe sú tiež prípady takzvanej „kriminálnej turistiky“, kedy páchatelia vycestujú na územie Rakúska s úmyslom páchať trestnú činnosť,” píše Ministerstvo vnútra SR na svojej stránke.

Foto v galérii: Facebook, http://michaellbeauty.blogspot.sk/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM