Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Vulgárny Fico je neriadená strela a rizikový faktor!

Naše predsedníctvo negatívne zviditeľnil Robert Fico. Hulvátske slová o špinavých prostitútkach z úst slovenského predsedu vlády šokovali zahraničné médiá.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Vulgárny Fico je neriadená strela a rizikový faktor!
6
Galéria

Tomuto sa hovorí gól do vlastnej brány – keby premiér Fico nestratil nervy a nevynadal novinárom do špinavých prostitútok, možno by si obvinenia z predražených a zmanipulovaných verejných obstarávaní na ministerstve zahraničných vecí nikto vo svete nevšimol. Takto však máme o hanbu postarané.

Nezvláda kritiku

“Fico vypenil po obvineniach z účtovníckych machinácií pri slovenskom predsedníctve,” píše portál Satprnews.com. Nedôstojnú reakciu predsedu slovenskej vlády, ktorá by sa skôr hodila do krčmy, prebralo veľa zahraničných médií. Novinári sú totiž nepríjemní všade na svete a idú politikom po krku, ale verejne im vulgárne nadávať je v demokratickej krajine predsa len silná káva.

“Slovenský premiér nazval novinárov špinavými protislovenskými prostitútkami,” znie titulok prestížneho britského denníka The Guardian, ale aj portálov Euronews, Yahoo.com, či EUobserver. Miliónom čitateľom vysvetľujú, že Fico má dlhodobo zlé vzťahy s médiami, ktoré kritizujú jeho vlády, odmieta odpovedať niektorým novinárom na otázky a dokonca s nimi vedie súdne spory.

Zdroj: The Guardian

A keď už vulgárne premiérove výrazy upútali pozornosť zahraničných médií, prirodzene, rozpitvali aj obvinenia, ktoré bývalá zamestnankyňa ministerstva zahraničných vecí Zuzana Hlávková vzniesla.

“Obvinila vedenie rezortu, že tlačili na manipuláciu verejných obstarávaní v prospech agentúry blízkej vládnej strane Smer,” píše The Guardian a ďalšie portály.

Ako neriadená strela

Portál Satprnews.com uvádza, že až do teraz prebiehalo slovenské predsedníctvo EÚ bez problémov.

Dokonca pridal aj malú pochvalu: “Slovenskí diplomati efektívne riešili náročné témy a boli aj viac otvorení voči novinárom na rozdiel od iných predsedníctiev.” Lenže premiér Fico rozhodne povesť diplomata nemá.

“Fico je vnímaný ako neriadená strela. Vždy predstavoval rizikový faktor schopný vyrobiť nejaké faux pas a predniesť nevhodné komentáre o Moslimoch,” píše Satprnews.com.

Dodáva, že presne takto premiér Lajčákovi pokazil aj sen o šéfovaní OSN. “Lajčák si celkom dobre počínal v jednotlivých kolách voľby nového generálneho tajomníka OSN. Nikdy však nebol vnímaný ako dobrý kandidát na čelo svetovej organizácie presne z dôvodu antimoslimských vyjadrení jeho premiéra.” Nečudo, že Robert Fico dnes tak horlivo ofukuje svojho ministra, keď mu zrejme prekazil životnú kariéru.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM