Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zachraňoval frajerku, skončil v base

Znie to ako veľká neprávosť, ktorá sa prihodila mladíkovi z mesta Blackpool. Keď chcel rytiersky ochrániť svoju slovenskú priateľku s matkou, dostal sa do bitky a následne za mreže.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zachraňoval frajerku, skončil v base
Zdroj: TASR

Vo Veľkej Británii stále neutíchajú nevraživé nálady voči prisťahovalcom. Podľa miestnej polície sa tesne po referende o Brexite počet nenávistných zločinov voči imigrantom z iných členských krajín EÚ zvýšil takmer o polovicu. Tento trend je v uliciach cítiť dodnes. Britskí chuligáni už brutálne zavraždili Poliaka v meste Harlow a verejnosťou otriasol aj prípad vraždy mladého Čecha. Táto kauza bola o to šokujúcejšia, že jeho vraha súd oslobodil, pretože sa vyjadril, že konal v sebaobrane. Najnovší prípad, o ktorom píše portál The Gazette, uvádza ako obete dve mladé slovenské ženy.

Za dobrotu do basy

Stavebný robotník Beau Hogarth skončil v policajnej cele, pretože sa snažil byť gentleman. Tak aspoň znie jeho verzia, čo sa vlastne v osudný večer pred podnikom Flagship Bar v meste Blackpool prihodilo. Pred sudcom uviedol, že sa iba snažil brániť svoju priateľku s matkou pred partiou agresívnych miestnych mladíkov.

„Obhajca Brett Chappell vyhlásil, že jeho klient trávil večer vonku so svojou slovenskou priateľkou a jej matkou. Skupina mužov ich začala urážať rasistickými poznámkami a tak Hogarth zakročil,“ píše The Gazette. Následne sa strhla bitka a na miesto dorazila polícia.

Agresívny a v podmienke

Uniformovaní muži sa snažili Hogartha naložiť do policajného auta a odviezť na stanicu. Lenže on sa bránil ako lev a strčil do dvier nohu, aby sa nedali zatvoriť a auto nemohlo odísť. „Videl, že tí muži opakovane napádajú jeho priateľku s matkou. Žiadal policajtov, aby ho nezatýkali, lebo chcel ísť ženám pomôcť,“ uvádza portál.

Udatný mladík však nie je žiadne neviniatko. Podľa The Gazette bol v čase bitky v podmienke. Na policajnej stanici bol naďalej agresívny a policajtom nadával. Sudca mu udelil pokutu 230 libier.

Briti sa už nesnažia skrývať svoju nechuť voči prisťahovalcom z krajín ako Poľsko, Slovensko, či Rumunsko. Pred rokom chcel niekto zavraždiť celú slovenskú rodinu žijúcu v severoírskom Belfaste. Niekto rozbil okno na ich dome a vhodil dnu trubičkovú bombu. Rovnaká výbušnina ležala aj kúsok od ich domu. Našťastie nenastala žiadna explózia. Podľa polície to bol nenávistný zločin namierený na slovenskú rodinu, ktorá sa do domu už viac nevrátila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM