Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zadržali drzú šéfku detského gangu

Banda neuveriteľných malých zlodejov vyčíňala v britskom Glasgowe. Pred sudcu sa postavila ich 17-ročná slovenská šéfka, ktorá okradla aj malé dieťa.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zadržali drzú šéfku detského gangu
Zdroj: TASR

Meno drzej slovenskej zlodejky britské médiá radšej nezverejnili, ale výpočet jej krádeží je naozaj obdivuhodný. Za jediný rok stihla so svojou detskou partiou vykradnúť osem bytov, štyrikrát kradnúť v obchode a trikrát niekoho lúpežne prepadnúť priamo na ulici. A to sú len skutky, na ktoré jej policajti prišli. Nie je vylúčené, že má toho na rováši ešte viac. O prípade informuje portál Glasgowlive.

Špecialistka na telefóny

„Slovenke vyniesol jej lup hotovosť a veci v hodnote osem tisíc libier,“ píše Glasgowlive. Aktuálne ju prepustili z väzby a musí čeliť 17 bodom obžaloby. Policajti ju dolapili najmä vďaka odtlačkom prstov, ktoré zanechala na miestach činu. Zlodejka rada kradla najmä mobilné telefóny a to úplne primitívnym spôsobom.

„Daj mi mobil, lebo ťa zabijem,“ skríkla na 15-ročného chlapca, ktorého so svojimi detskými kumpánmi chytili na ulici. Keď ju neskôr policajti zadržali a školák ju identifikoval, ešte sa mu vysmiala: „Neviem, načo si volal policajtov, mobil aj tak späť nedostaneš.“ Jeho Samsung za 150 libier už zrejme stihla predať alebo schovať.

V ďalšom prípade sa zasa slovenská zlodejská partia vrhla na 52-ročného muža, ktorý sa večer vracal aj s priateľkou z krčmy. Keď sa na neho oborili, Slovenka sa mu snažila vybrať mobil z vrecka a pri vzájomnej potýčke mu vypadlo na zem ešte tisíc libier. Tínedžeri všetko schmatli a utiekli preč. Incident však zachytila priemyselná kamera a policajti ich zadržali.

Charita aj dieťa

Partia malých zlodejov sa nezastavila pred ničím. Priemyselná kamera zaznamenala aj to, ako ich 17-ročná šéfka vzala bicykel len 9-ročnému chlapcovi na ulici. Všimli si ju pritom policajti, pre ktorých už bola známou firmou a zlodejstvo jej prekazili.

Následne však zamierila do obchodov, kde uchmatla dve pokladničky s charitatívnymi zbierkami. V predajni elektroniky si zasa nechala ukázať drahý mobil a prekvapenému predavačovi s ním utiekla preč. Cudzie jej však neboli ani staré finty – pristúpila k taxikárovi v aute a vypýtala si jednu libru. Keď odmietol, načiahla sa dnu a rýchlo mu uchmatla mobil zo sedadla. Iného muža sa zasa na ulici spýtala, koľko je hodín a keď vytiahol mobil, vytrhla mu ho z ruky a ušla.

Jej obhajca sa pred sudcom zmohol len na to, že namieta krádež tisíc libier mužovi, ktorého okradla aj o mobil pri odchode z krčmy. Vraj je nepravdepodobné, aby niekto odchádzal večer z podniku s takým množstvom peňazí. O treste a ďalšom osude slovenskej zlodejky súd ešte nerozhodol.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM