Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Žena zadržaná za útok nožom

Pokoj historického švajčiarskeho mesta Rapperswil-Jona narušil brutálny incident, po ktorom skončili traja ľudia v nemocnici. Medzi zadržanými je aj jedna Slovenka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Žena zadržaná za útok nožom
Zdroj: TASR

Švajčiarsko je pokojná krajina, ktorá sa dlho snažila brániť pred prisťahovalcami. Dnes tam už žije aj slovenská menšina a niektorí jej príslušníci rozhodne neprispievajú k šíreniu dobrého mena svojej domovskej vlasti v zahraničí. Švajčiarsky portál ArcInfo píše o krvavej potýčke, ktorá sa odohrala vo švajčiarskom Rapperswil-Jona v reštaurácii vo večerných hodinách. Polícia stále objasňuje presné okolnosti incidentu a zranení sa pomaly zotavujú.

Naštvaní zákazníci?

Rapperswill-Jona je známe aj ako mesto ruží, ktoré je obľúbeným turistickým cieľom. Vďaka polohe hneď pri Zürišskom jazere ponúka návštevníkom naozaj široké možnosti trávenia voľného času, či už prehliadkou historického centra, zámku, alebo športovými aktivitami. Pokojnú atmosféru však nedávno narušila potýčka, do ktorej sa zaplietla aj mladá žena zo Slovenska.

“V sobotu v noci zadržali jedného Švajčiara (33) a jeho ženu Slovenku (26). Neskôr policajti predviedli aj jedného Líbijčana (30),” píše ArcInfo. Ťažko povedať, čo sa v tú osudnú noc presne stalo. Isté je len to, že zadržaná skupina je podozrivá z útoku nožom na troch zamestnancov reštaurácie, keď sa uprostred stolov strhla zhruba o 22:30 divoká hádka. Dvoch dobodaných čašníkov už prepustili z nemocnice, ale jeden s ťažkými zraneniami ešte zostáva hospitalizovaný.

“Miestna polícia už sudcovi predložila žiadosť o uvalenie väzby na troch zadržaných podozrivých,” uvádza švajčiarsky portál. Dodáva, že v čase útoku bolo v reštaurácii veľa hostí, čo by mohlo polícii pomôcť objasniť, čo sa vlastne stalo.

Väzenie ako hotel

Ak by sme uverili jednému Slovákovi, ktorý sa minulý rok dostal do švajčiarskeho väzenia, traja zadržaní sa rozhodne nebudú mať zle. „Švajčiarske väzenie je úplný raj, je to tu ako v hoteli. Veľmi dobre sa o mňa starajú, vynikajúco varia a mám výbornú zdravotnú starostlivosť,“ uviedol spomínaný Slovák v liste pre svoju rodinu. Za mreže sa dostal neprávom, obžaloba nebola schopná predložiť dostatok dôkazov o jeho vine a tak ho museli prepustiť.

Keďže však sedel vo väzení zbytočne, podľa zákona má nárok na odškodné a to viac ako 46-tisíc eur. Lenže všetko napokon dopadlo inak, keďže vedenie väznice zachytilo jeho list o úžasných “hotelových” podmienkach a to ho pripravilo o peniaze. Sudca totiž následne usúdil, že zrejme vo väzení až tak veľmi netrpel a priklepol mu päťnásobne nižšie odškodné. Švajčiarske médiá to komentovali slovami, že Slovák si mal radšej odhryznúť prsty, ako toto napísať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM