Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zlodejom sa darilo na hotelových recepciách

Rumunský gang vreckárov okrádal chudákov dôchodcov veľmi rafinovane v okamihu, keď si najmenej dávali pozor na svoje veci. Medzi zlodejmi boli aj Slováci.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zlodejom sa darilo na hotelových recepciách
Zdroj: TASR

Španielska polícia rozbila medzinárodnú sieť zlodejov, ktorá sa špecializovala na britských dôchodcov na dovolenke. Určite by radi ozbíjali aj slovenských seniorov, ale tí väčšinou nemajú peniaze ani chuť cestovať za slnkom k moru. V tomto prípade sa dá povedať, že našťastie… Zlodeji im síce neublížili, ale prísť hneď na začiatku dovolenky o všetky peniaze, karty, doklady, mobil, či šperky a osobné veci, je mimoriadne stresujúci zážitok, ktorý by dal zabrať aj srdcu mladého človeka, nieto seniora.

Pozor na recepcii!

Britský portál Daily Star píše, že zlodejskú bandu viedol Rumun a „pracovali“ v nej aj Slováci. Postupovali naozaj premyslene. Dobre vyzerajúcich dôchodcov si vytipovali už po ich prílete na letisko na španielskej Mallorke. Sledovali najmä to, aké mali kufre a tašky. Ak sa im zdalo, že starkí v nich môžu mať niečo cenné, zavesili sa na nich a sledovali ich až do hotela.

„Zvyčajne prešli do akcie v okamihu, keď turisti prišli na recepciu, aby sa ubytovali. Vtedy totiž prirodzene na chvíľu prestali dávať pozor na vedľa ležiacu batožinu,“ cituje Daily Star policajného hovorcu. Ak sa zlodejom nepodarilo okradnúť dôchodcov na recepcii, mali tú drzosť sledovať ich ďalej.

„Niekedy išli za nimi až do výťahu. Využili stiesnený priestor a okradli ich bez toho, aby si niečo všimli.“ Opatrní ľudia si dávajú pozor na svoje veci na preplnených uliciach, v obchodoch, či verejnej doprave. Na dovolenke je to však iné – každý sa už po príchode do hotela uvoľní, teší sa na pláž a poľaví v ostražitosti. Práve s týmto efektom vreckári počítali.

Policajný záťah

Portál uvádza, že španielski policajti sledovali zlodejskú bandu už od apríla. Nepôsobili len na Mallorke, ale aj v iných španielskych letoviskách a na Kanárskych ostrovoch. Celkovo sú obvinení zo spáchania 25 krádeží v rôznych hoteloch.

Policajti zadržali zatiaľ iba časť vreckárov. Našli u nich ukradnuté peniaze, šperky, hodinky a mobily. Zatýkanie má pokračovať aj v ďalších dňoch. Pre Španielov je turistický ruch mimoriadne dôležitý zdroj príjmu. Ak by im rozmáhajúce sa krádeže poškodili dobrú povesť turistického raja, ich ekonomika by to nepríjemne pocítila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM