Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zmlátil matku hneď po krste ich dieťaťa

Jazvy na tvári budú mladej slovenskej žene pripomínať deň krstu jej dieťaťa. Práve pri oslave tejto udalosti ju jej cudzokrajný partner surovo napadol.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zmlátil matku hneď po krste ich dieťaťa
Zdroj: TASR

Mal to byť krásny zážitok, ktorý si obaja rodičia mali uchovať v pamäti ako peknú spomienku. Namiesto toho sa 40-ročný otec pôvodom z Dominikánskej republiky opil a sfetoval. V tomto stave sa dostavil aj do kostola v švajčiarskom meste Bale, aby sa zúčastnil na krste svojho päťmesačného potomka. Jeho slovenská partnerka tušila, že začne byť agresívny, a tak z oslavy utiekla aj s dieťaťom domov. Nepomohlo jej to však… O prípade píše švajčiarsky portál 20min.ch.

Alkohol, marihuana aj kokaín

Dominikánsko – slovenský pár spolu žil a vychovával dieťa vo Švajčiarsku. Ich spolužitie je však už minulosťou. “Už by som s ním nemohla viac žiť,” cituje Slovenku 20min.ch. Bývalí milenci a rodičia malého dieťaťa sa stretli na súde, aby si vydiskutovali poslednú kapitolu ich spoločného života.

Všetko sa stalo v jednu júnovú nedeľu, keď sa rodičia chystali pokrstiť svoje dieťa. Dominikánčan sa pred sudcom priznal, že už od rána pil alkohol a v krvi mu neskôr namerali skoro dve promile. “Tesne pred krstom ešte vyfajčil aj jednu marihuanovú cigaretu a neskôr si doprial aj jednu “lajnu” kokaínu,” píše švajčiarsky portál.

V takomto stave bolo jasné, že sa stane niečo zlé. Najmä, keď Dominikánčan už bol v minulosti trikrát odsúdený v Španielsku za domáce násilie. V tejto južanskej krajine tiež zanechal ženu a dve deti, s ktorými viac neudržiava žiadny kontakt. Rozpad ďalšieho vzťahu so Slovenkou tak len kopíruje jeho doterajšie zvyky.

Ani úkryt nepomohol

Násilník sa začal prejavovať už počas oslavy v reštaurácii. Pred všetkými začal svoju slovenskú partnerku urážať a fyzicky napádať. Slovenka sa teda zbalila, vzala dieťa a utiekla domov v nádeji, že sa pred agresívnym mužom schová. On jej opakovane posielal nepríjemné sms správy, takže mladá žena odniesla radšej ich päťmesačného potomka k svojej matke.

V byte sa skryla aj s dvoma priateľmi. Jej násilnícky partner rýchlo dorazil a dostal sa dnu. “Najprv hodil mobil Slovenky do záchoda a začal jej hrubo nadávať. Pustil sa aj do dvojice priateľov. Vyhrážal sa všetkým nožom a kričal, že ich zabije,” píše švajčiarsky portál.

Následne uštedril svojej žene pár rán päsťou a keď jej priatelia z bytu odišli, začal po nej hádzať aj detskú sedačku a fľašu mlieka. “Ukončila to až sestra obete, ktorá sa márne snažila dostať do bytu, a tak zavolala policajtov,” uvádza 20min.ch. Sudca poslal Dominikánčana na 18 mesiacov za mreže, vyhostil ho zo Švajčiarska na päť rokov a svojej zbitej partnerke musí zaplatiť 2500 švajčiarskych frankov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM