Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Znásilnil a dokopal ženu, ale usvedčili ho

Odvážny mladý pár spod Tatier zrejme zachránil život Angličanke, ktorá sa stala obeťou surového násilníka a trochu aj vlastnej nerozvážnosti. Útok prežila len vďaka rýchlej reakcii okoloidúcich.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Znásilnil a dokopal ženu, ale usvedčili ho
Zdroj: TASR

Hovorí sa, že ľahostajnosť nás zabíja a v prípade mladej ženy, ktorá sa stala obeťou sexuálneho násilníka v anglickom meste Derby, by to platilo doslova. Muž, ktorého spoznala len pred pár hodinami v nočnom podniku, ju sledoval po nočnej ulici, v príhodnej chvíli ju zatiahol do tmavého podchodu a znásilnil. Nestačilo mu to však a ešte sa vrátil, aby ju dokopal. Našťastie okoloidúci slovenský pár nebol k jej zúfalému kriku ľahostajný. O prípade píše britský portál Derby Telegraph.

Pomoooc!

Slovenka Jana Cvernova práve kráčala po ulici so svojim partnerom na návštevu sesternice, ktorá bývala neďaleko. V tom začula zúfalý krik: „Nejaká žena kričala o pomoc a plakala zároveň,“ vypovedala Jana na súde v Derby s pomocou slovenského prekladateľa.

Portál uvádza citáty z jej kľúčovej výpovede, ktorá usvedčuje páchateľa. „Znelo to, akoby jej niekto zakryl ústa rukou, potom ju odtiahol a ona kričala znovu…“ Je chvályhodné, že mladý slovenský pár sa nezľakol a išiel priamo za zúfalým volaním o pomoc, ktoré vychádzalo z úzkeho tmavého podchodu.

Jana na súde vypovedala, že jej partner zakričal do tmy – kto je tam? Poďte von, čo robíte? „Potom zavládlo ticho, môj priateľ sa vrátil ku mne a zrazu som počula zvuk, akokeby telo narážalo do kovovej brány,“ opísala Jana chvíle hrôzy. Následne vyšiel z podchodu von muž, zostal chvíľu stáť, začal telefonovať a pobral sa preč.

Usvedčený s DNA

Janin partner ešte stihol na podozrivého muža zakričať, aby nikam nešiel, že o chvíľu príde polícia, ale on sa už pustil do behu. Medzitým sa na mieste činu zastavilo viacero ľudí a vytiahli z tmy zakrvavenú ženu. Bola zranená na tvári, z nosa jej tiekla krv a zakrvavené mala aj ruky.

„Na oku mala podliatinu a zranené mala aj líce a čelo,“ cituje portál Janinu výpoveď. Počas súdneho pojednávania však vyplávalo na povrch, že obeť sa pred útokom správala trochu nerozvážne. Najprv popíjala v nočnom podniku, kde stretla partiu mužov a odišla s nimi na byt.

Z bytu ešte bezpečne odišla a kráčala domov. To už ju však podľa obžaloby sledoval Ion Nastase (31), ktorý je podľa mena zrejme rumunský imigrant. „Podľa prokuratúry ju obžalovaný zatiahol do podchodu a znásilnil,“ uvádza portál a dodáva aj ďalšie podrobnosti surového činu:

„V jednej chvíli sa zdalo, že už má dosť, možno preto, že ho vyrušili okoloidúci ľudia. Potom sa však vrátil a kopol svoju obeť do tváre… keďže už pred tým krvácala, kopanec spôsobil, že jej krv mu zastriekala tričko, čo potvrdila aj analýza DNA.“ Pojednávanie je prerušené a proces pokračuje ďalej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM