Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zradný Atlantik si vzal mladé dievča

Malo to byť romantické nočné plávanie dvoch zaľúbencov. Ak by si vybrali pokojnejšie vody, mohla to byť krásna noc. Lenže oni skočili do rozbúreného oceánu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU:  Zradný Atlantik si vzal mladé dievča
Zdroj: TASR

Britský portál The Sun píše o tragickej udalosti na americkej pláži Point Pleasant Beach v štáte New Jersey, USA. O život prišla len 24-ročná slovenská študentka Zuzana Oravcová, ktorá zrejme na pláži trávila krásne leto a pracovala v miestnom obchode so sladkosťami. Podľa dostupných informácií to bolo milé dievča, ktoré už miestni ľudia považovali za svoje. Jedna horúca sobotná noc v spoločnosti jej priateľa sa jej však stala osudnou.

Nedokázal jej pomôcť

Zuzana sa v sobotu po polnoci vybrala so svojim slovenským priateľom Thomasom Kadlecom (23) na romantické nočné kúpanie. Portál The Sun uvádza, že mladí zaľúbenci skočili do Atlantického oceánu “naostro,” teda bez plaviek. Je to napokon pochopiteľné, veď bola hlboká noc a dvaja mladí ľudia si to chceli užiť.

Lenže krásna noc sa rýchlo zvrtla na nočnú moru. “Okolo 2:30 nad ránom sa pár dostal v divokých vlnách do problémov. Kadlec sa ešte dokázal dostať na breh, ale Oravcovú vlny stiahli preč,” píše The Sun. Mladý muž zjavne nedokázal v rozbúrenom oceáne svojej láske pomôcť.

Portál uvádza aj vyjadrenia očitých svedkov: “Volali sme o pomoc, zalarmovali sme políciu a hovorili sme im, že vo vode zostalo dievča… je to vážne smutná udalosť pre celú komunitu, myslím, že už bola považovaná za miestnu.”

Ignorovali varovanie?

Zuzanu hľadali až do druhého dňa policajti, potápači a záchranári s helikoptérami. Bolo to však márne. Jej telo oceán vyvrhol až v nedeľu podvečer. Miestny starosta Stephen D Reid to označil za “skutočnú tragédiu.”

Zuzana však nebola jedinou obeťou severo-východného pobrežia Atlantiku počas víkendu. The Sun píše, že rovnako tak sa v nedeľu vybrali plávať aj ďalší dvaja mladí ľudia na Long Islande v americkom štáte New York. Do vody vkročili až po 17:00, keď už plavčíci mali po službe. Len 19-ročný mladík sa utopil, keď ho pod vodu stiahol silný prúd.

Portál uvádza, že práve na osudný víkend vydali americkí meteorológovia varovanie pred zradnými prúdmi v oceáne a mnohé mestá na pobreží vydali zákaz kúpania na svojich plážach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM