Viktória Botošová Krimi

Tak toto sa nerobí! Anonym dal do pozoru armádu policajtov, hasičov aj záchranárov: Telefón je teraz hluchý...

Častokrát ide o cenné sekundy pri záchrane ľudských životov. Tento nemiestny žart môže vyjsť niekoho poriadne draho. Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Tak toto sa nerobí! Anonym dal do pozoru armádu policajtov, hasičov aj záchranárov: Telefón je teraz hluchý...
Zdroj: TASR

O okolnostiach falošného oznámenia informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Ako hovorkyňa uvádza, operačný dôstojník Okresného riaditeľstva PZ v Nových Zámkoch prijal včera 25.marca 2015 večer o 22:15 hodine z čísla 112 oznámenie o vážnej dopravnej nehode.

Volajúci dal do pozoru 7 policajných hliadok

„Podľa prvotných informácii, ktoré sme dostali sa nehoda mala stať medzi obcami Šaľa a Galanta. Následne bolo oznámené, že ku tragédii došlo pri obci Palárikovo časť Čiky,“ vysvetľuje policajná hovorkyňa.

Podľa slov hovorkyne, boli na miesto okamžite vyslané policajné hliadky a záchranné zložky. „7 policajných hliadok v počte 16 policajtov prehľadávalo dva okresy od Šale až po Dvory nad Žitavou. Oznámenie o dopravnej nehode sa nepotvrdilo,“ konštatuje Božena Bruchterová.

Momentálne je mobil vypnutý

Policajti mobil lokalizovali a ďalším preverovaním bolo zistené, že osoba, na ktorú je číslo napísané ho nepoužíva. „Momentálne je telefón vypnutý a zisťujeme, kto je užívateľom telefónneho čísla,“ hovorí Bruchterová.

Ako ďalej dodáva, operační dôstojníci niekoľkokrát denne prijímajú rôzne oznámenia. „Niektoré z nich sa často krát nezakladajú na pravde. Napriek tomu, polícia preverí každé oznámenie,“ uviedla.

Podľa ďalších slov hovorkyne si v tomto prípade zrejme volajúci neuvedomil, čo mohol svojim konaním spôsobiť. „Okrem policajtov boli v teréne hasiči a záchranári,“ dodala Bruchterová.

Prípad sa už o niekoľko hodín výrazne posunul, čítajte viac TU!

Muži zákona sa dopátrali k vinníkovi.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM