Kristína Kožiaková Kultúra

Tak toto sme tu ešte nemali: Do Brezna mieri legendárny gitarista, hrával aj s Davidom Bowiem (†69)

Tejto správe sa určite potešia milovníci kvalitnej hudby. Do Brezna smeruje legenda gitarového sveta Adrian Belew, ktorý nejedno turné odohral aj z Davidom Bowiem

Ilustračný obrázok k článku Tak toto sme tu ešte nemali: Do Brezna mieri legendárny gitarista, hrával aj s Davidom Bowiem (†69)
Zdroj: TASR

Keď sa v našom najstaršom klube na Slovensku dozvedeli, že vyráža Adrian Belew na európske turné, okamžite ho kontaktovali. „Je to pre nás hlavne veľká zodpovednosť a obrovská výzva. Adrian je jedna z najväčších osobností populárnej hudby“ prezradil nám Maroš Pavúk z Bombury.

Adrian Belew je legendárny gitarista, dobre známy pre jeho rozmanité cesty po hudobnej mape. Určite sa mnohí potešia, že so svojou kapelou zamieri práve do nášho mesta. Je to multi-inštrumentalista, ktorého sólové nahrávky sú kritikmi vychvaľované. Jeho dojímavý spevavý hlasový prejav a plodné skladanie piesní sa zapáčilo vernej fanúšikovskej základni milovníkov hudby.

Jeho hudba je objavovaná čoraz viac každý jeden deň ďalšími a ďalšími poslucháčmi dychtivými po skvelej hudbe s kreatívnym štandardom, ktorý nie je zvyčajne podporovaný komerčným hudobným priemyslom.

Jeho kariéra si zaslúžila ako úžas, tak aj rešpekt kolegov hudobníkov a verných fanúšikov. Už od prvej sólovej nahrávky The Lone Rhino až k hitu Altlantic Records, albumu Mr. Music Head, alebo akejkoľvek inej z jeho dvadsiatich sólových nahrávok, ktoré potláčajú zvukové hranice ale zároveň si udržujú umeleckú celistvosť. Adrian hrá zbesilo na gitare ale zároveň aj píše nádherné piesne, ktoré vás rozplačú.

Adrian Belew má za sebou nespočítateľné množstvo svetových tour a albumov s Davidom Bowiem, Talking Head, Laurie Andersonom a Paulom Simonom.

Adrianove umenie si môžete prísť vypočuť už 16.februára do Bombury v Brezne.

Zdroj: Bombura klub

Adrian Belew: Gitarista, ktorý hral po boku Davida Bowieho
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM