Milan Hanzel Rôzne

Takto bude vyzerať futbalový národný štadión. Vyrastie do konca roka 2017?

Prezident slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik sa vyjadril, že národný stánok by mal byť dokončený do konca budúceho roka. Smelé plány podčiarkuje aj tým, že by sa už čoskoro mohlo začať so stavebnými prácami.

Ilustračný obrázok k článku Takto bude vyzerať futbalový národný štadión. Vyrastie do konca roka 2017?
Zdroj: Expoline

Ťahanice ohľadom výstavby úplne novej arény sú všeobecne známe. Stavbu futbalového štadióna, ktorý bude okrem športovej časti využívaný aj na komerčné účely, brzdia viaceré spory. Odvtedy je však na mieste bývalého Tehelného poľa stále nevyužitý priestor, ktorý čaká na prvé zásahy robotníkov. Najnovšie by sa to už však mohlo zmeniť.

„Sme pred definitívnym podpisom zmlúv na výstavbu Národného futbalového štadióna. Podarilo sa nám oddeliť komerčnú časť od nekomerčnej, zodpovedný minister predloží v najbližších dňoch na rokovaní vlády definitívne právne zmluvy," boli slová predsedu vlády Roberta Fica.

Prezident je optimista

Šéf futbalového zväzu je v tejto „kauze“ pozitívne naladený. „Odkedy si pán premiér zobral tento projekt pod seba, som dlhodobo presvedčený o tom, že Národný futbalový štadión v Bratislave s určitosťou bude. Keď všetko dobre pôjde, do konca roka 2017 bude hotový," vyjadril sa Ján Kováčik.

Koľko bude stáť?

Celková čiastka na výstavbu by mala byť približne okolo 70 miliónov eur, lenže to zahŕňa aj komerčné využitie projektu. Športová časť, teda samotný štadión, by mal zhltnúť asi 28 miliónov.

Niektorí sú proti

Poloha projektu je síce tá istá ako voľakedy, keďže na tom istom mieste stál futbalový štadión Slovana, no po jeho „zrovnaní so zemou“ sa našli odporcovia. Tí tvrdia, aby sa aréna postavila na menej frekventovanom mieste a ako variant navrhujú na juhovýchodnú časť Petržalky.

Čítajte tiež: Stanica Nivy bude druhým najväčším nákupným centrom na Slovensku

Nový futbalový národný štadión
5
Galéria
Zdroj: Expoline
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM