Jakub Forgács Rôzne

Takto nám bystrický strašiak mizne pred očami: Zo starej stanice už poriadne ubudlo. Fotky, ktoré hovoria za všetko

Búracie práce na starej banskobystrickej autobusovej stanici pokročili o hodný kus. Boli sme sa pozrieť na to, ako vyzerá miznúca budova po niekoľkých týždňoch od chvíle, keď sa začalo s jej búraním.

Ilustračný obrázok k článku Takto nám bystrický strašiak mizne pred očami: Zo starej stanice už poriadne ubudlo. Fotky, ktoré hovoria za všetko
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Bystričania od začiatku novembra cestujú z dočasnej autobusovej stanice. Tá vyrástla krátko predtým na parkovisku Mičinská cesta. Dôvodom boli búracie práce na starej autobuske, ktoré sa začali iba pár dní po spustení tej dočasnej.

Na miesto búracích prác sme sa prišli pozrieť aj po vyše štyroch týždňoch od ich začatia. Celý areál autobusovej stanice je už oplotený a ľudia do neho nemajú prístup. Z dočasnej autobusky na Uhlisku sa na železničnú stanicu dá dostať iba značnou obchádzkou po chodníku popri hlavnej ceste.

Aj hneď po sviatkoch vládol na mieste starej stanice čulý ruch. Robotníci a bagre pracovali na búraní a veru, výsledky ich práce vidno. Z budovy pôvodnej autobusky značne ubudlo a v jej areáli pribudli veľké kopy sute či železa. To, ako vyzerá bystrický strašiak po týždňoch búracích prác, si môžete na vlastné oči pozrieť v našej foto a videogalérii.

Banskobystrický primátor Ján Nosko a dvaja majitelia, konatelia českej firmy Primum, ktorá je investorom a stavia novú autobusovú stanicu, sa iba pred pár dňami, v stredu 16. decembra, stretli na magistráte. Nestalo sa tak náhodou, podpísali zmluvu o budúcej kúpnej zmluve. Týka sa kúpy dopravnej časti stanice po jej vybudovaní a skolaudovaní. Mesto odkúpi dopravnú časť za 3,2 milióna eur bez DPH, čo v decembri odsúhlasilo aj mestské zastupiteľstvo a na čo si mesto zoberie úver.

Miznúci bystrický strašiak: VIDEO búracích prác na autobuske
1
Galéria
Miznúci bystrický strašiak: FOTO búracích prác na autobuske
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM