Peter Handzuš Regióny Hokej

Takto popradských hokejistov nevídíte často: V oblekoch podporili dobrú vec

Žena žene, tak sa volal sobotný večerný program, ktorý bol nielen o móde a umení, ale aj o pomoci týraným ženám.

Ilustračný obrázok k článku Takto popradských hokejistov nevídíte často: V oblekoch podporili dobrú vec
Foto: Peter Handzuš

Poodkryť tabu citlivej témy domáceho násilia na ženách sa rozhodli v sobotu v popradskom Cin-Cine Lucia Rusnáková a Zuzana Kriššáková, ktoré zorganizovali charitatívny večer pre dve stovky pozvaných hostí.

Programom, ktorý pozostával z viacerých módnych chodov sprevádzal skvelý Marcel Forgáč. Predjedlom bolo čepčenie v podaní FS Vagonár a do správnej nálady dostal hostí spev Veroniky Hatala. “Rozhodli sme sa, že tento večer venujeme týraným ženám a matkám s deťmi, pretože si myslím, že sa na takéto ženy zabúda. Spojilo sa viac dobrých ľudí a takto to dopadlo,” povedala jedna z organizátoriek podujatia Žena žene Lucia Rusnáková.

Foto: Peter Handzuš

Veľký úspech zožalo aj päť švárnych popradských hokejistov, ktorí vymenili ribaná, chrániče a dresy za obleky a predviedli sa v pozícii ženíchov počas prehliadky svadobných šiat. “Ako športovci chceme podporovať aj takéto akcie. Vidíme, že stále viac a viac žien je týraných. Ťažko sa o tom počúva. Myslím, že dnešný večer má zmysel. V kabíne sme dali dohromady určitý obnos, ktorým chceme na dobrú vec prispieť aj my,” povedal Štefan Fabian, ktorý spolu s Arne Krotákom dozeral na vystúpenie mladších spoluhráčov HK Poprad.

Lahôdkou charitatívneho večera, ktorého výťažok bol venovaný občianskemu združeniu Progresfem, bola vlastná módna prehliadka návrhárok Slávky Šromekovej, Jany Ľuptákovej a Jany Jurčenko. Príjemnú atmosféru večera dotvárali obrazy anjelov maliarky Martiny Šedlbauer.

Foto: Ľubo Perunko

Občianske združenie Progresfem, ktoré podáva pomocnú ruku týraným ženám v Poprade a okolí nevlastní žiadne vlastné priestory. Najbližší azyl týraným ženám a ich deťom vedia poskytnúť v Liptovskom Mikuláši alebo v Prešove. “Dobrí ľudia, ktorí tu dnes večer prišli, to chcú zmeniť. Niekto pomohol finančne, niekto materiálne,” uviedla Lucia Rusnáková.

Svoj názor nám povedal aj popradský mestský poslanec Štefan Pčola: “Som veľmi rád, že môžem byť na tejto akcii, ktorej cieľom je pomáhať. To, že sme nejakou sumou pomohli ako poslanci, je len malá kvapka v mori, sekundárna záležitosť. Verím, že mesto má možnosti na to, aby pomohlo väčšou mierou tejto skupine ľudí, týraným ženám a ich deťom. Ak bude nejaká šanca pomôcť z pozície mesta, tak ako poslanci veľmi radi pomôžeme.”

Podľa organizátoriek podujatia Žena žene večer dopadol na jednotku. Program potešil oči aj duše hostí, ktorým sa po príjemne strávenom čase ani nechcelo odísť domov.

Takto popradských hokejistov nevídíte často: V oblekoch podporili dobrú vec
29
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM