Veronika Ondo-Cholewová Kultúra Kultúra

Talentovaní chalani z našej kapely freedEggs vo finále: Košický zlatý poklad môže byť ich!

Miestna mladá skupina nahrávala svoje najnovšie CD na Vinnom jazere. Ich pesničku si vybrala aj odborná porota priamo do finále 31. ročníka súťaže Košický zlatý poklad,

Ilustračný obrázok k článku Talentovaní chalani z našej kapely freedEggs vo finále: Košický zlatý poklad môže byť ich!
Zdroj: Dnes24.sk

Regionálni hudobníci majú za sebou nejaké koncerty, vystúpenie a nahraté hudobné CD. Najnovší album vznikal v štúdiu pri Vinnom jazere. Talentovaná skupina vystúpi v októbri počas Košického zlatého pokladu a zabojuje o víťazstvo.

Nahrávanie vo Vinnom

Nahrávanie albumu Máme radi život prebiehalo počas zimy a jarných mesiacov roku 2015 v nahrávacom štúdiu Na jazere v dedinke Vinné neďaleko Michaloviec pod dozorom Sergeja Dolgoša.

„Na CD sme postupným výberom vybrali nasledujúce skladby: Povedz mi čo viem, Máme radi život, Iný, Za tebou, Mizerná spomienka, Chcem byť s tebou sám, Realita, Sám sebou, Lieky na hlavu a Bezchybný. Myslíme si, že či už po zvukovej, resp. po hudobnej a textovej stránke sme sa posunuli a nový album je vyzretejší a v konečnom dôsledku máme z neho aj lepší pocit,“ uviedol za kapelu Rybnický.

„V auguste sme vydali svoj v poradí druhý štúdiový album Máme radi život, ktorý slávnostne pokrstila a do života uviedla zemplínska hudobná legenda skupina HURIKÁN,“ prezradil Michal Rybnický z kapely.

freedEggs je mladá sobranská kapela, hrajúca melodický pop-punk. Vznik kapely sa datuje na jeseň 2008. Po mnohých personálnych zmenách sa v júni 2011 ustaľuje do podoby Michal Rybnický (spev, gitara), Pavol Rebjak (spev, gitara), Tomáš Rebjak (bicie), Lukáš Polák (basgitara).

História

Kapela vzniká na jeseň v roku 2008 v zložení Michal Rybnický ( spev + gitara ), Pavol Rebjak ( spev + solo gitara ), Tomáš Rebjak ( bicie ). V tomto zložení kapela pôsobí vyše roka. „Pri prvých koncertoch začal byť problém na poste basgitaristu, kde sa postupne vystriedali Juraj Senič, Milan Exenberger, Michal Choma a momentálne hrá na poste basgitaristu Lukáš Polák,“ povedal Rybniký. Kapela koncertovala a pomaly zbierala materiál, ktorý plánovala neskôr využiť. Po niekoľkých demo nahrávkach sa pred Vianocami 2011 rozhodli nahrať svoje debutové EP s názvom Zastavíme čas. „S ďalším debutovým albumom Kráčaj stále vpred sme absolvovali aj svoje prvé turné Kráčaj stále vpred tour 2013,“ spomínal Rybnický.

Plány do budúcnosti

Hudobníci pripravujú videoklip k prvému singlu Máme radi život. „Chystáme aj súťaž s prekvapením pre našich fanúšikov,“ prezradili. Zároveň sa pripravujú na jesenné turné, kde by album chceli priamo predstaviť ľuďom v 10–12 mestách po Slovensku. „Veľmi sa tešíme z toho, že našu skladbu Bezchybný vybrala odborná porota priamo do finále 31. ročníka súťaže Košický zlatý poklad, kde vystúpime 17. 10. 2015 na finálovom koncerte,“ dodali na záver.

Čítajte tiež:

Michalovčan spieva o ženách, ktoré prehliadame: Kristián Dufinec so svojou kapelou Iconito chcú zmenu

Michalovský zbor prekvapil na speváckej súťaži v USA: Precestoval Ameriku i Európu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM