Krimi

Taliani zadržali slovenského kamionistu (42): Toľko marihuany sa len tak nevidí!

Talianski muži zákona urobili kontrolu vozidla, ktorého vodičom bol Slovák a nestačili sa čudovať!

Ilustračný obrázok k článku Taliani zadržali slovenského kamionistu (42): Toľko marihuany sa len tak nevidí!
Zdroj: TASR

V Taliansku zadržala polícia 42-ročného slovenského vodiča kamióna. Pri kontrole sa zistilo, že vo vozidle preváža 1,4 tony marihuany. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk, ktorý sa odvoláva na agentúru ANSA.

Náklad bol zaistený blízko mestečka Silandro v Južnom Tirolsku. Veľké množstvo marihuany objavila polícia v kamióne medzi záhradnými rastlinami a stromami, predovšetkým olivovníkmi. Kamionista mal pôvodne namierené z Apúlie na juhu Talianska do Belgicka.

Aktuality.sk informujú, že talianska polícia odhadla trhovú cenu marihuany na osem miliónov eur a nákup i dopravu pravdepodobne financovala organizovaná zločinecká skupina. Slovenský vodič kamióna skončil vo väznici v Bolzane. Vyšetrovanie prípadu podľa portálu naďalej pokračuje.

Hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Susko uviedol, že o prípade vie len z médií. „Na náš zastupiteľský úrad sa neobrátil ani dotyčný, ani talianske orgány so žiadosťou o spoluprácu,“ povedal. Ako podotkol, konzulárne oddelenie slovenskej ambasády v Ríme je pripravené v prípade potreby poskytnúť asistenciu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM