Správy Krimi

Talianski prokurátori "pred časom" upozornili Slovensko na Kalábrijčanov

V súvislosti vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej sa čoraz častejšie opakuje posledný článok, na ktorom mladý žurnalista pracoval.

Ilustračný obrázok k článku Talianski prokurátori "pred časom" upozornili Slovensko na Kalábrijčanov
Foto: Peter Handzuš

Talianska polícia „pred určitým časom“ upozornila slovenskú políciu a medzinárodné orgány na skupinu Kalábrijčanov, zatknutých vo štvrtok na Slovensku. Uviedli to zdroje z talianskej justície, na ktoré sa vo svojej štvrtkovej správe odvolávala tlačová agentúra ANSA.

Prokuratúra pre boj proti mafii v Reggio Calabria, hlavnom meste juhotalianskeho regiónu Kalábria, „oficiálne upozornila medzinárodné policajné orgány a slovenskú štátnu políciu na potrebu monitorovať činnosť skupiny Kalábrijčanov, zatknutých (vo štvrtok na Slovensku) za to, že sú podozriví z účasti na vražde mladého novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky“, uvádzalo sa vo vyhlásení prokuratúry.

Hlavný prokurátor v Reggio Calabria, Gaetano Paci, pre taliansku tlačovú agentúru ANSA povedal, že jeho úrad poskytol aj informácie o údajnom napojení troch zatknutých na zločineckú organizáciu 'Ndrangheta sídliacu v Kalábrii.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM