Tomáš Batiz Futbal

Tatran so zmenami v kádri: Hráči, ktorí opustili a posilnili káder

Futbalisti Liptovského Mikuláša odštartovali prípravu na novú sezónu. V kádri Liptákov došlo aj k viacerým zmenám.

Ilustračný obrázok k článku Tatran so zmenami v kádri: Hráči, ktorí opustili a posilnili káder
Zdroj: Dnes24.sk

MFK Tatran Liptovský Mikuláš čaká náročná sezóna, ktorá je podmienená aj posilnením kádra. Od štartu najbližšej sezóny prichádza aj nový formát druhej ligy so 16-timy tímami. „Určite nám bude viacero tímov konkurovať, čo sme mohli vidieť aj v jarnej časti, keď sme hrali s mužstvami zo západu,“ skonštatoval prezident klubu Milan Mikušiak.

Tréneri ako na hojdačke

Fanúšikovia Tatranu si už za posledné roky zvykli, že v tunajšej bašte futbalu sa tréneri menia ako na bežiacom páse a máloktorému sa podarí s kádrom vydržať viac ako sezónu. Príkladom sú aj posledné roky klubu. V sezóne 2015/2016 šéfoval tímu Juraj Sabol, ktorému sa nepodarilo nadviazať na predošlé víťazstvá či už s Liptákmi, alebo so Senicou, kde predtým pôsobil. Klub mu ako to už býva po sérii prehier vypovedal zmluvu.

Iný ortieľ čakala Jozefa Majoroša. Ten s Liptovským Mikulášom skvelo odštartoval jesennú časť sezóny, v ktorej získali dostatok bodov na následný postup do nadstavby. V nej však Liptáci neuhrali takmer nič a v závere sa už aj skloňovala výmena trénera. Nakoniec však Majoroš odstúpil sám, ako dôvod uviedol, že sa chce vrátiť späť do Bratislavy.

Nová a určite náročná misia čaká Jozefa Šinu, ktorý patrí medzi skúsených trénerov, ale nie však v seniorskom futbale. Šino v minulosti pôsobil v mladšom dorastom v Trenčíne, asistoval reprezentačnému trénerovi pri slovenskej U19. Neskôr s ružomberskou U17 získal majstrovský titul. „V seniorskom futbale trénoval rezervu Ružomberka a bol asistentom trénera Ladislava Jurkemika v A-mužstve. Následne od roku 2013 bol trénerom Dolného Kubína, s ktorým postúpil do druhej ligy a od roku 2015 šéfoval lavičke Martine,“ píše sa na stránke klubu.

Zmeny v kádri

Vedenie klubu počas prestupového obdobia pracuje na plné obrátky. Oproti minulej sezóne sa do prípravy nezapojili Špilár, Ferenčík a Matić. „Medzi hráčmi sa objavili aj nové tváre a to Dragan Andrić, Thomka a Stašík,“ uvádza stránka MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Ako s na nej ďalej píše, v pondelok sa do prípravy zapoja ešte Otruba, Kotora, Tešlár. Najbližšie sa naše mužstvo predstaví na domácom trávniku v sobotu doma proti druholigistovi FK Poprad o 10.30 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM